O depășire care ne lasă fără cuvinte. Ce merită acest șofer „profesionist”?

Autor: ProMotor 06 iun. 2020 Știri auto

O filmare cu camera de bord a surprins o depășire care ne lasă fără cuvinte. Imaginile ne arată un șofer „profesionist” care efectuează o depășire ucigașă pe un șosea din județul Suceava.

Intră în Galeria FOTO

Regulile de circulație sunt pentru fraieri, pare să spună comportamentul unor așa-ziși șoferi. Mai multe filmări surprinse cu camera de bord în județul Suceava la interval de câteva ore ne arată că șoferii, chiar și cei profesioniști, nu dau doi bani pe siguranța lor și a celorlalți. Într-o întrecere pe care anglosaxonii ar cataloga-o ca „pissing contest”, șoferi „profesioniști” încalcă toate regulile pentru a arăta „colegilor” cine o are mai lungă.

În filmarea postată pe canalul de Youtube a publicației Monitorul de Suceava, se observă cum șoferul unui camion cu remorcă nu numai că depășește pe linie continuă atât mașina din care se filmează cât și un alt camion aflat în fața acesteia. Din sens opus apare imediar o altă mașină,al cărei șofer este nevoit să frâneze violent pentru a evita impactul cu camionul. O tragedie este evitată „la mustață”, iar șoferul neporfesionist al camionului se va putea lăuda la un pahar de bere cu prietenii cum i-a „făcut el pe fraieri”.

Nu este singura depășire care ne lasă fără cuvinte

Au existat cazuri în care acest gen de filmări au determinat autosesizarea polițiștilor rutieri, care au acționat pentru pedepsirea inconștienților. Într-un caz celebru petrecut în Germania, șoferul ceh al unui camion a primit o lecție de viață drastică după o depășire similară. După apariția filmării cu depășirea efectuată de acesta, poliția Germană a obținut condamnarea la închisoare a șoferului inconștient – 2 ani și 3 luni, cu executare.

Un caz similar a fost filmat acum câteva luni pe Valea Oltului, protagonist fiind tot un șofer neprofesionist și tot un camion intrat într-o depășirea ca la zidul morții. Din fericire, în niciunul dintre cazuri manevrele inconștiente nu s-au soldat cu victime.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide