O dotare simplă care lipsea de pe mașinile Tesla Model 3 a fost implementată abia acum

Autor: George Cristea 11 ian. 2021 Știri auto

Cu foarte puțin ani în urmă, o astfel de dotare lipsea chiar și de pe mașinile de lux. Recent, însă, majoritatea producătorilor au introdus-o chiar și pe modelele de la baza gamei. Tesla, în schimb, a așteptat până în 2021 pentru a oferi clienților săi această dotare simplă, dar extrem de utilă. Iată care este această dotare simplă care lipsea de pe mașinile Tesla Model 3 până acum.

Intră în Galeria FOTO

Dacă părinții noștri erau bucuroși că puteau cumpăra o mașină cu radio (mai ales dacă acesta mai și funcționa), vremurile moderne au făcut din mașini sisteme incredibil de complexe. De la scaunele cu masaj la sistemele automate care preiau în mare sarcinile celui de la volan, automobilele zilelor noastre sunt mult mai complicate, de la generație la generație.

Să luăm ca exemplu automobilele electrice produse de Tesla. Acestea sunt considerate adevărate computere pe roți, capabile să ruleze autonom și să ofere proprietarului funcții noi prin update-uri ulterioare, exact ca în cazul telefoanelor mobile. Cu toate acestea, mașinile Tesla greșesc exact în zonele în care modelele produse de alte companii strălucesc: la dotările simple, de conveniență, care par nesemnificative, contribuie la o experiență optimă a utilizatorului.

Dotare simplă care lipsea de pe Tesla Model 3: Cine ar fi crezut?

Una dintre aceste dotări pe care Tesla nu s-a gândit să o ofere este volanul încălzit. Cel puțin în cazul lui Tesla Model 3, această dotare considerată esențială în special în zonele reci ale globului, a fost introdusă abia acum, odată cu actualizarea modelului introdusă anul acesta.

Tesla Model 3 a fost actualizată la finalul anului trecut, producătorul american aducând modificări subtile la nivel cosmetic, dar și noutăți în plan tehnologic. Printre acestea, o baterie mai mare și o pompă de căldură care crește eficiența sistemului de încălzire al mașinii. Totuși, mașinile Tesla sunt considerate „work in progress”, cu actualizări aduse constant, atât la nivel hardware, cât și software.

Ca de obicei, schimbările importante sunt introduse mai întâi pe modelul fabricat în China, fiind apoi aplicate gradual și pe modelele produse în Statele Unite. Acest trend se păstrează și în cazul acestei actualizări. Volanul încălzit apare în configuratorului de China al companiei american atunci când este selectat interiorul Premium în cazul versiunii Tesla Model 3 Performance.

Ca și în cazul altor dotări introduse de Tesla, există șanse mari ca această dotare să fie disponibilă în hardware pe toate mașinile. Activarea se va face însă la nivel software doar în cazul clienților care plătesc această opțiune. Acest lucru se va putea face chiar și ulterior livrării mașinii, prin aplicația dedicată Tesla.

sursa: Electrek

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide