O fabrică auto din Sibiu lucrează la parbrizul care se transformă în ecran

Autor: Marius Vișan 30 nov. 2018 Știri auto
O fabrică auto din Sibiu lucrează la parbrizul care se transformă în ecran

Fabrică Continental Sibiu lucrează pentru a dezvolta o tehnologie nouă, care va permite transformarea unui parbriz într-un ecran pe care pot fi proiectate informaţii.

„Despre maşini autonome şi viitorul automobilelor a vorbit Cornel Amariei, Head of Innovation la Continental Sibiu şi unul dintre cei mai influenţi 300 de tineri din Europa. Acesta a explicat cum ar putea arăta interiorul unei maşini în 2025. Ecranele tactile, un bord integrat şi butoane care apar doar atunci când şoferul are nevoie de o anumită funcţie sunt doar primele schimbări aduse maşinilor actuale cu ajutorul tehnologiilor viitorului”, se arată în comunicat publicat de stirileprotv.ro.

Maşina viitorului va avea butoane care vor apărea doar atunci când este nevoie, spune Cornel Amariei. De asemenea, Continental lucrează la dezvoltarea unui parbriz care se transformă, practic, într-un ecran cu toate informaţiile. 

Mai mulţi dezvoltatori software din domeniul deep tech au participat în 18 noiembrie, la Sibiu, la Codiax, eveniment organizat cu sprijinul Continental.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide