O fabrică auto din Sibiu lucrează la parbrizul care se transformă în ecran

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri
O fabrică auto din Sibiu lucrează la parbrizul care se transformă în ecran

Fabrică Continental Sibiu lucrează pentru a dezvolta o tehnologie nouă, care va permite transformarea unui parbriz într-un ecran pe care pot fi proiectate informaţii.

„Despre maşini autonome şi viitorul automobilelor a vorbit Cornel Amariei, Head of Innovation la Continental Sibiu şi unul dintre cei mai influenţi 300 de tineri din Europa. Acesta a explicat cum ar putea arăta interiorul unei maşini în 2025. Ecranele tactile, un bord integrat şi butoane care apar doar atunci când şoferul are nevoie de o anumită funcţie sunt doar primele schimbări aduse maşinilor actuale cu ajutorul tehnologiilor viitorului”, se arată în comunicat publicat de stirileprotv.ro.

Maşina viitorului va avea butoane care vor apărea doar atunci când este nevoie, spune Cornel Amariei. De asemenea, Continental lucrează la dezvoltarea unui parbriz care se transformă, practic, într-un ecran cu toate informaţiile. 

Mai mulţi dezvoltatori software din domeniul deep tech au participat în 18 noiembrie, la Sibiu, la Codiax, eveniment organizat cu sprijinul Continental.

 Comentarii
Inchide