O fabrică de cablaje auto din Beiuş are disponibile aproximativ 350 de locuri de muncă

Autor: Dana Ciriperu 14 aug. 2018 Știri auto
O fabrică de cablaje auto din Beiuş are disponibile aproximativ 350 de locuri de muncă

Fabrica de cabluri pentru industria auto Leoni din localitatea Beiuş, judeţul Bihor, controlată de grupul german Leoni, cu vânzări globale de peste 4,9 mld. euro, are disponibile în prezent aproximativ 350 de locuri de muncă, cele mai multe joburi fiind pentru muncitori necalificaţi la asamblarea şi montarea pieselor (300) şi pentru manipulanţi mărfuri (30), dar şi pentru inspector resurse umane, programator, tehnicieni sau gestionari, potrivit informaţiilor existente pe site-ul AJOFM (Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Arad.

Germanii oferă angajaţilor diferite traininguri de formare profesională pentru toate poziţiile din cadrul companiei, cum ar fi soft skills şi cursuri de limbi străine, conform informaţiilor de pe site-ul Leoni. Compania Leoni Wiring Systems Arad a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 792 mil. lei (173,3 mil. euro), mai mult cu 7,5% faţă de anul precedent, un profit net de 6,8 mil. lei (1,5 mil. euro) şi un număr mediu de 3.788 de angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor Publice.

Anul trecut, compania Leoni Wiring Systems Arad a demarat un nou proiect pe piaţa locală, o fabrică în parcul industrial Bumbeşti-Jiu din judeţul Gorj. Leoni a preluat spaţiul în care a funcţionat producătorul italian de anvelope Pirelli, fabrica din Gorj fiind cea de-a şasea unitate de producţie a germanilor pe piaţa locală, pe lângă cele din Bistriţa, Arad, Piteşti, Luduş şi Beiuş.

Cea mai mare entitate deţinută de germani pe piaţa locală este compania Leoni Wiring Systems Ro, cu sediul central în Bistriţa, aceasta fiind urmată de Leoni Wiring Systems Arad şi Leoni Wiring Systems Piteşti, cu sediul central în localitatea Bascov. În ultimii ani, Leoni şi-a extins activitatea pe piaţa locală şi a deschis puncte de lucru în Beiuş şi în Luduş, a căror activitate este raportată pe entităţile din Bistriţa şi Arad. În vara anului 2016, compania a deschis la Cluj-Napoca primul centru de servicii de tip „shared“ Leoni din Europa, unde sunt centralizate toate activităţile de HR ale concernului german.

Principalii clienţi ai Leoni sunt producătorii germani de maşini, dar şi alte companii din industria vehiculelor comerciale. Grupul Leoni a avut în 2017 vânzări globale de peste 4,9 mld. euro şi aproximativ 86.000 de angajaţi, potrivit site-ului companiei.

Cei mai mari producători de componente auto din România sunt Continental, Autoliv, Leoni, Takata Petri, Michelin, Pirelli, Bosch, Marquardt, TRW şi Yazaki, potrivit topului producătorilor de componente auto realizat de ZF.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide