O firmă din Macedonia transformă modelul comunist Zastava 750 în maşină electrică – GALERIE

Autor: Marius Vişan acum 1 an Știri

BB Classic Cars din Skopje (Macedonia de Nord), este o companie care restaurează autoturisme vechi. Partea cea mai interesantă este că le şi schimbă motoarele cu unele electrice, cu ajutorul unui fond guvernamental destinat promovării tehnologiilor ecologice.

BB Classic Cars a transformat modelul Zastava 750, construit cu licenţă Fiat 600, înlocuind motorul pe benzină cu un motor electric.

Milorad Kitanovski, directorul BB Classic Cars, a spus că performanţa modelelor Zastava 750, fabricate iniţial în oraşul sârb Kragujevac la începutul anilor 1960 până la mijlocul anilor 1980, este aceeaşi sau chiar mai bună faţă de momentul restaurării.

Motorul are un potential mult mai mare, însă viteza a fost limitată ​​la 120 km/h. Vehiculele sunt echipate cu motoare electrice fabricate de Kessler din Germania, care are o fabrică în Macedonia de Nord.

Kitanovski nu a spus cât de mult a investit compania pentru a face conversia

Maşina are o autonomie de 150 de km, iar timpul de încărcare este de aproximativ trei ore la priza de acasa şi doar 15 minute cu un încărcător rapid.

„Costul a trei ore de încărcare este mai mic de 1 euro, pentru cei 10 kilowaţi care este capacitatea bateriei”, a spus Kitanovski.

Preţul este stabilit în jurul valorii de 20.000 de euro, iar compania se adresează în special cumpărătorilor internaţionali.

În comparaţie, Porsche Macedonia oferă automobilele electrice precum e-Up şi e-Golf ale Volkswagen pentru 25.000 de euro şi respectiv 37.000 de euro.

 Comentarii
Inchide