O industrie care duduie: Anul acesta România va produce 450.000 de maşini

Autor: Bogdan Alecu 29 sept. 2018 Știri auto
O industrie care duduie: Anul acesta România va produce 450.000 de maşini

Producţia de autoturisme se îndreaptă spre pragul de 450.000 de unităţi în 2018, pe măsură ce vânzările SUV-urilor Dacia Duster şi Ford EcoSport continuă să urce datorită cererii tot mai mari de pe piaţa europeană. După anul 2013, 2018 ar fi primul cu o producţie de peste 400.000 de unităţi şi în premieră absolută ar urca spre 450.000 de unităţi.

În total americanii şi francezii au produs în intervalul ianuarie-august 303.604 autoturisme, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA) şi ale Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) – Dacia raportează numai către ACAROM şi Ford numai către APIA. Bogdan Alecu

Potrivit datelor Jato Dynamics, vânzările SUV-urilor de segment B au punctat un avans de 35% în prima jumătate a anului, cea mai mare creştere dintre toate segmentele de piaţă.

Producţia celor de la Dacia a fost puternic susţinută de noul Duster, care a intrat deja în cursă pentru locul secund după Renault Captur în topul celor mai bine vâdute SUV-uri mici. Dincolo, Ford EcoSport a urcat în topul vânzărilor şi înregistrează o creştere de peste 100% comparativ cu generaţia anterioară.

Ford România, care a realizat, în primele 8 luni din 2018, un volum de 91.642 unităţi, acesta fiind în creştere cu 124,4%, adică de 2,2 ori mai mult det în perioada similară a anului trecut comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În aceste condiţii, şi exportul Ford a crescut cu un procent relativ similar comparativ cu primele opt luni ale anului precedent. Lansarea în producţie a noului EcoSport la Craiova în octombrie anul trecut a reprezentat un salt puternic pentru uzină. Astfel, deja la opt luni uzina a produs peste 90.000 de unităţi, iar în septembrie va trece în premieră de 100.000 de maşini. Este pentru prima dată în istoria uzinei de la Craiova când un constructor trece de acest prag. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide