O mașină americană clasică se află la vânzare pe Autovit. Are puțini kilometri și este înmatriculată ca vehicul istoric

Autor: Ionuț Vîlciu 18 nov. 2022 Știri auto

O mașină americană clasică este listată la vânzare pe Autovit. Autoturismul este înmatriculat ca vehicul istoric și se află într-o stare bună.

Scena mașinilor clasice din România a evoluat frumos în ultimii ani. Tot mai mulți oameni investesc în mașinile cu care au crescut sau la care au visat de-a lungul vieții. Este un fenomen frumos, mai ales acum, când intrăm într-o era a mașinilor electrice. Aceste mașini păstrate vor stârni amintiri celor pasionați sau nostalgici.

În materie de mașini clasice, în România nu vedem prea multe exemplare din America, iar dacă există, sunt modele consacrate. Mașina aflată la vânzare nu este una la fel de celebră ca un Ford Mustang, spre exemplu, dar poate avea farmecul propriu pentru omul potrivit.

Este vorba despre un Oldsmobile Toronado din anul 1986. Mașina este bine conservată și este înmatriculată ca automobil de epocă.

Ce dotări are o astfel de mașină americană clasică?

Vom începe cu motorul, care este un V6 de 3,8 litri, natural aspirat. Este un motor cu cilindree mare, dar mașina este vehicul istoric, deci este scutită de impozit. Motorul este cuplat la o cutie de viteze automată.

Exteriorul nu inspiră sportivitate, dar are o formă clasică, dominată de linii drepte, specifică vremurilor. Unul dintre cele mai interesante aspecte îl putem observa la nivelul farurilor. În momentul în care sunt oprite, ele sunt acoperite de un ornament.

Interiorul poate fi atracția principală a mașinii. Sunt îmbinate materiale clasice, precum pielea sau metalul, cu tehnologii moderne pentru acea perioadă. Astfel, avem un contrast între scaunele tip fotoliu, îmbrăcate în piele roșie, și un instrumentar de bord digital.

Printre alte dotări enumerate de proprietar se numără pilotul automat, scaunele electrice sau oglinzile electrice.

Conform anunțului de vânzare, mașina are 101.000 de kilometri la bord, fiind fabricată în anul 1986. Prețul cerut pentru acest Oldsmobile Toronado este de 8300 de euro.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Autovit


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide