O mașină care a derapat a fost la un pas să arunce un bloc în aer, la Giurgiu

Autor: George Cristea 18 ian. 2021 Știri auto

O mașină care a derapat a fost la un pas să arunce un bloc în aer, la Giurgiu. Accidentul s-a produs duminică dupăamiaza în condiții de carosabil alunecos, iar mașina scăpată de sub control a lovit o țeavă de gaze.

Intră în Galeria FOTO

Accidentul s-a produs duminică într-un cartier din oraşul Giurgiu. Un şofer a pierdut controlul volanului, iar maşina s-a lovit violent de un bloc, distrugând ţeava de gaze. Pompierii au fost
nevoiţi să-i evacueaze pe cei care locuiau în scara învecinată.

„În această după-amiază pompierii au intervenit pe strada Negru Vodă din municipiul Giurgiu, acolo unde un autoturism a părăsit partea carosabilă, a intrat în scara unui bloc şi a avariat conducta de gaze. Deoarece în zonă se simţea un miros puternic de gaz, echipajele de pompieri au asigurat perimetrul şi au evacuat cinci persoane care locuiau pe scara respectivă, ceilalți locatari ieşind singuri în momentul în care au auzit impactul”, au anunţat reprezentanţii ISU Giurgiu.

O mașină care a derapat a fost la un pas să provoace un dezastru la Giurgiu. Cum  s-a produs accidentul

Strada pe care s-a produs accidentul nu este una foarte circulată, iar viteza de deplasare este de regulă redusă din cauza calității deplorabile a carosabilului. Cu toate acestea, poleiul format ca urmare a vremii reci a dat bătăi de cap șoferilor. O mașină scăpată de sub control s-a lovit de un bloc, distrugând țeava principală de gaze care alimenta locuitorii de pe una din scări.

La locul evenimentului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o unitate de descarcerare şi o ambulanţă SMURD. La faţa locului au intervenit și o echipă de lucrători de la societatea de furnizare a gazelor, pentru a repara ţeava distrusă în accident.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit în accident. Gazul metan în amestec cu aerul devine exploziv, astfel că giurgiuvenii au trecut pe lângă o catastrofă. Dacă s-ar fi produs o explozie, atât locuitorii din zonă cât și cei din echipele de intervenție ar fi fost puși în pericol.

Explozia unui autobuz care funcționa pe gaz metan a fost surprinsă de camerele de supraveghere, iar rezultatul este spectaculos. 17 persoane au fost rănite în acel incident, cu toate că explozia nu a fost urmată de incendiu.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide