O mașină care circula pe contrasens a fost evitată în ultima secundă – VIDEO

Autor: Marius Vișan 17 iul. 2023 Știri auto

Un accident a fost evitat în ultima secundă pe un drum național din județul Brașov. Imaginile au fost surprinse de camera de bord montată pe mașina unui șofer care asista la scenă.

În imaginile publicate de Digi24.ro se poate observa cum o mașină circulă pe banda a doua, pe contrasens și apare în calea șoferului care mergea regulamentar, chiar într-o curbă.

În lipsa reacției instante a șoferului, impactul ar fi putut fi fatal. Incidentul s-ar fi petrecut pe DN13, pe sensul Rupea-Sighișoara. Jurnaliștii Digi24 au cerut un punct de vedere de la Inspectoratul de Poliție Brașov.

VIDEO

Circulatul pe contrasens a devenit un fel de sport național în România

În prima parte a acestui an un bărbat în vârstă de 73 de ani a fost amendat de polițiștii constănțeni cu 2.900 de lei și a fost lăsat fără permis de conducere timp de 120 de zile după ce a circulat pe contrasens, pe Autostrada A2. El a circulat zeci de kilometri pe contrasens și ar fi putut produce oricând un accident.

În toamna lui 2022 un alt șofer a intrat pe contrasens pe Autostrada Soarelui – A2, în județul Călărași, a lovit un autoturism care circula regulamentar, după care şi-a continuat deplasarea. Ceilalți șoferi au dat imediat alerta, anunțând că un Logan alb cu numere de Alba circulă pe contrasens.

Acestea sunt doar câteva din cazurile depistate însă situațiile în care șoferii circulă pe contrasens sunt mult mai multe. În această situație nu e de mirare că țara noastră rămâne în fruntea clasamentului țărilor cu cele mai multe accidente rutiere.

În 2023 au avut loc peste 76 de accidente pe zi (28.000 pe an), patru români murind zilnic ca urmare a acestora. La nivel european, cele mai sigure drumuri sunt în Suedia (18 decese la un milion de locuitori), în timp ce România (93 la un milion) a raportat cea mai mare rată în 2021. Numărul de decese din România este peste dublul mediei europene (media UE a fost de 44 de decese rutiere la un milion de locuitori).

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Digi24.ro


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide