O mașină Tesla a scapăt de sub control și a provocat o tragedie în China (VIDEO)

Autor: Adrian Somai 14 nov. 2022 Știri auto

Un automobil Tesla a scapăt de sub control pe o șosea din China și a provocat mai multe accidente soldate cu un bilanț tragic: doi oameni au murit și alte trei persoane au fost rănite. Autoritățile încearcă la această oră să înțeleagă ce s-a întâmplat de fapt, nefiind clar dacă este vina șoferului sau dacă a existat o defecțiune de altă natură.

Este vorba despre o mașină Tesla Model Y, iar accidentul a avut loc în urmă cu o săptămână în provincia Guangdong din sudul Chinei. În timp ce încerca să își parcheze mașina, șoferul a pierdut brusc controlul, ajungând să ruleze cu o viteză deloc mică pe o distanță de aproape doi kilometri. În tot acest timp a lovit două motociclete și două biciclete, sfârșind abia după ce a intrat violent într-o vitrină. Așa cum spuneam și în rândurile anterioare, bilanțul accidentelor a fost unul tragic, în urma acestui eveniment fiind ucis un motociclist și o elevă de liceu.

Șoferul a raportat incidentul oficialilor Tesla, iar autoritățile chineze au demarat o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat de fapt în acele momente în care mașina a scăpat de sub control. Până acum, autoritățile au exclus varianta ca șoferul să fi condus sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

Tesla se va implica în anchetă

Tesla a anunțat la începutul acestei săptămâni că se va implica în această anchetă, încercând să le ofere o mănă de ajutor autorităților chineze în demersul lor de a afla ce s-a întâmplat. O variantă vehiculată pe rețelele de socializare chineze indică faptul că pedala de frână nu a mai funcționat, șoferul nereusind să oprească mașina nici când a apăsat butonul pentru parcare.

Nu este pentru prima dată când Tesla se confruntă cu astfel de acuzații în China, un client organizând în urmă cu ceva timp un protest în cadrul unui eveniment auto din Shanghai. Șoferița susținea la acea vreme că fusese implicată într-un accident după ce pedala de frână nu funcționase.

VIDEO:

Sursa: Electrek

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: YouTube


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide