O nouă porțiune de pe „Drumul Morții” E85 va primi parapete pe rulouri

Autor: Ionuț Vîlciu 30 sept. 2022 Știri auto

Au fost instalate parapete pe rulouri de protecție pe E85, în zona localității Răcăciuni. Anunțul a fost făcut de prefectul Lucian Bogdănel.

Joi, 29 septembrie 2022, au fost montate parapete pe rulouri de protecție pe drumul european E85. Acestea au fost montate în zona localității Răcăciuni, din județul Bacău.

Acțiunea a luat startul la începutul acestei săptămâni și va continua şi în zilele ce vor urma.

„Vor fi amplasați aproximativ 2 km de astfel de echipamente de siguranță rutieră, înainte și după comuna Răcăciuni, în două „puncte negre” în care, din evidențele Poliției Rutiere, numai în 2022 s-au înregistrat două accidente soldate cu decesul a 5 persoane, rănirea gravă a altor 3, precum și rănirea ușoară a altor două. Cauza accidentelor a fost pătrunderea pe contrasens a vehiculelor și impactul frontal la viteze mari”, a scris prefectul Lucian Bogdănel pe 27 septembrie.

Și în localitatea Nicolae Bălcescu, pe sectoul de drum european, vor fi montate separatoare de sens. De asemenea, vor fi refăcute 8 treceri de pietoni prin amplasarea de covorașe antiderapante și trasarea de marcaje rutiere.

De asemenea, prin PNRR, va fi finanțată realizarea, tot în zona comunei N. Bălcescu, unui pasaj pietonal subteran care va subtraversa E85.

Primele parapete au fost montate pe E85

Primele astfel de dispozitive de protecție instalate pe drumul european E85, în zona localității Răcăciuni.

„Eforturile pe care le facem sunt insuficiente dacă nu sunt dublate de o conduită prudentă din partea șoferilor care tranzitează E85: oricâte sisteme de siguranță am monta, ele nu pot înlocui precauția la volan și condusul responsabil, cu respectarea normelor rutiere în vigoare precum și a celorlalți participanți la trafic”, a mai adăugat Lucian Bogdănel.

Cu toate aceste măsuri de siguranță, cel mai bun aliat al șoferilor rămâne prudența. Indiferent de drumul pe care vă deplasați, atenția și prudența la volan sunt factori cheie pentru siguranța rutieră.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lucian Bogdănel Facebook


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide