O nouă probă pentru cei care vor să obţină permisul auto

O nouă probă pentru cei care vor să obţină permisul auto

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri

Un grup de parlamentari au semnat un proiect de lege prin care cei ce vor să obţină permisul auto ar putea fi obligaţi să promoveze şi un curs de prim ajutor în trafic.

Procedura este deja practicată în 16 ţări din Uniunea Europeană. Ea nu ar presupune niciun cost suplimentar din partea cursanţilor şi are menirea de a reduce numărul de decese cauzate de accidentele rutiere, scrie Digi24.ro.

Deputatul PSD Tudor Ciuhodaru spune că şoferii, puşi în faţa unor situaţii-limită, nu ştiu întotdeauna cum să reacţioneze, şi de asta e nevoie de o astfel de lege.

„Peste 50 la sută dintre decesele din accident rutier au loc în primele 8 minute. 80 % dintre decesele prin accident rutier, şi vorbesc de o statistică făcută pe 2300 de accidente, au loc în afara localităţii, acolo unde ştiţi cam care sunt timpii de intervenţie şi care sunt resursele medicale”, a declarat Tudor Ciuhodaru

Pe de altă parte, instructorii auto spun că nu vor să-i transforme pe cursanţi nici asistenţi medicali, nici în mecanici auto, însă, în caz că se întâmplă un accident, trebuie să ştie ce este de făcut până ajunge ambulanţa la locul accidentului.

Propunerea se află pe ordinea de zi a Senatului.Comentarii
Inchide