O șoferiță din Cluj a scăpat de amendă după ce a parcat pe locurile pentru persoanele cu dizabilităţi

Autor: Daniel Samoilă 16 ian. 2022 Știri auto
O șoferiță din Cluj a scăpat de amendă după ce a parcat pe locurile pentru persoanele cu dizabilităţi

O șoferiță din Cluj a fost amendată inițial pentru că a parcat pe locurile pentru persoanele cu dizabilități. Sancțiunea a fost, însă, anulată în instanță.

Concret, întâmplarea a avut loc în primăvara anului 2021, pe 30 martie. Femeia era amendată pentru că a parcat pe locurile pentru persoanele cu dizabilități.

Totodată, mașina i-a fost ridicată iar aceasta a trebuit să plătească o sumă de bani pentru a o recupera.

Ea s-a simțit neîndreptățită și a contestat amenda în instanță. S-a ajuns, astfel, la un proces. Femeia a avut câștig de cauză, pentru că avocații ei au demonstrat că locurile de parcare nu au fost marcate corect. Mai exact, marcajele rutiere erau foarte greu vizibile.

O șoferiță din Cluj și-a anulat amenzile în instanță

„Petenta, având ocazia să dovedească o stare de fapt diferită celei menţionate în procesul verbal de contravenţie, deoarece instanţa a încuviinţat proba cu planşele foto, petenta a răsturnat prezumţia de legalitate de care se bucură procesul verbal.

Astfel, din conţinutul celor depuse la dosare de chiar intimata se observă că marcajele rutiere sunt deteriorate şi greu vizibile. Se poate, deci trage concluzia că petenta, fără a vedea nici un indicator rutier care să limiteze parcarea, a efectuat această manevră pe un carosabil ale cărui marcaje erau deteriorate”, și-a motivat instanța decizia, potrivit clujust.ro.

Așadar, instanța a anulat ambele amenzi și șoferița trebuie să primească banii plătiți pe amendă și pentru recuperarea autoturismului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: tgrigraphics.com



Comentarii
Inchide