O șosea din zona Vălenii de Munte s-a surpat după o alunecare de teren. Restricții de circulație

Autor: Cristian Agatie acum 1 an Știri auto

O șosea din zona Vălenii de Munte s-a surpat după o alunecare de teren. Au fost impuse restricții de circulație pe mai multe drumuri județene și naționale, ca urmare a inundațiilor.

Intră în Galeria FOTO

Circulaţia între localităţile Zâmbroaia şi Predeal Sărari se desfăşoară alternativ, pe o singură bandă, după ce un drum județean s-a surpat din cauza unei alunecări de teren. Marginea șoselei s-a prăbușit pe o lungime de 12 metri.

„Circulația pe DJ 219 a fost restricționată pe banda de circulație Zâmbroaia – Predeal Sărari, din cauza unei alunecări de teren care a afectat drumul județean pe o lungime de aproximativ 12 metri. Evenimentul a fost înregistrat ca urmare a precipitațiilor însemnate cantitativ, căzute în ultima perioadă”, transmite Consiliul Județean Prahova.

În zonă au fost montate parapete pe toată lungimea zonei afectate. De îndată ce condițiile meteo o vor permite, autoritățile vor demara o expertiză tehnică în vederea efectuării lucrărilor de reparați. Nu este singurul loc în care inundațiile din ultimele zilei au afectat căile de circulație.

O șosea din zona Vălenii de Munte s-a surpat după o alunecare de teren: Alte drumuri naționale, afectate de inundații

Potrivit centrului Infotrafic din IGPR, luni dimineața erau restricții pe două drumuri naționale: DN 13E, în județul Covasna, unde nivelul râului Negru a crescut periculos, și pe DN 11, unde șoseaua s-a surpat pe o lungime de 100 de metri.

Astfel, pe DN 13E, la kilometrul 39+769 de metri, în localitatea Reci, județul Covasna, nivelul râului Negru a ajuns la suprastructura podului, astfel că traficul autovehiculelor peste 3,5 tone este restricționat. Se poate circula pe următoarea rută ocolitoare: intersecția DN 11 cu DN 13 (sensul giratoriu Reci) – DN 11 Moacșa – DJ 121A Let – intersecția DJ 121A/DN 13E (km. 47+150 de metri).

De asemenea, pe DN11 Bacău-Onești, la kilometrul 168+232 metri, în afara comunei Măgura, județul Bacău, pe o suprafață de aproximativ 100 metri s-a surpat terasamentul și a apărut o diferență de nivel a carosabilului. În zonă, se circulă doar pe sensul către Bacău, prin semaforizare.

Duminică, alte drumuri au fost închise ca urmare a inundațiilor, în județul Vrancea.Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide