O stație mobilă de încărcare Tesla a fost distrusă în urma unui incendiu

Autor: Ionuț Vîlciu 06 ian. 2023 Știri auto

O stație mobilă de încărcare Tesla a ars complet. Evenimentul a avut loc chiar în prima zi a anului.

Proprietarii de Tesla care își încărcau vehiculele în ziua de Anul Nou la o stație Supercharger din Baker, California, au fost martori la cum o stație mobilă de încărcare a ars complet, relatează Insideevs.

Aceste stații mobile de încărcare sunt compuse dintr-un pachet uriaș de baterii, care este amplasat pe spatele unei remorci. Acesta are mai multe prize de alimentare atașate prin care pot fi încărcate mașinile electrice. Tesla folosește adesea astfel de încărcătoare mobile în locații deosebit de aglomerate în timpul sărbătorilor, pentru a ușura aglomerația și pentru a reduce timpii de așteptare.

Stația mobilă de încărcare Tesla a ars complet chiar de Anul Nou

De această dată, evenimentele au luat o turnură neplăcută. Remorca pe care se aflau bateriile a luat foc și a avariat jumătate dintre cele 40 de stații de încărcare instalate în locația din Baker, potrivit unui utilizator Plugshare.

Un alt utilizator al aplicației a distribuit o fotografie de la locația în cauză. Putem vedea că daunele au fost, în principal, la remorca pe care era amplasat pachetul de baterii. Cu toate acestea, o parte dintre punctele de încărcare permanente au fost înconjurate cu bandă, fapt care denotă că acestea ar fi avariate. Se pare că este primul eveniment cunoscut în care o astfel de stație mobilă Supercharger ar fi luat foc.

Evenimentele de genul sunt un semnal de alarmă, mai ales că am putut vedea, în diferite ocazii, mașini electrice care au sfârșit mistuite de flăcări. Acumulatorii ard foarte puternic și, așa cum am mai văzut și în alte cazuri, sunt greu de stins.

Deocamdată nu se cunoaște cauza incendiului, dar ținând cont de aglomerația creată în perioada sărbătorilor, există șanse ca incidentul să fi fost cauzat de supraîncărcarea rețelei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Insideevs


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide