O Tesla a luat foc în mod misterios după ce a stat trei săptămâni într-un parc de dezmembrări

Autor: Marius Vișan 14 iun. 2022 Știri auto

O Tesla a luat foc la trei săptămâni după ce a stat într-un cimitir de mașini demonstrând astfel că autovehiculele electrice pot prezenta o problemă după ce sunt scoase din circulație.

Au existat destul de multe cazuri în care vehiculele electrice au luat foc, dar un nou caz petrecut în California demonstrează o preocupare majoră, scrie Carscoops.com.

În ciuda faptului că vehiculele electrice sunt, de fapt, cele mai puțin expuse riscului de a avea un incendiu deoarece nu dispun de combustibil fosil, atunci când acestea iau foc, sunt foarte greu de stins. O Tesla tocmai a demonstrat acest lucru, arzând în totalitate după ce a stat într-un parc de dezmembrări timp de aproximativ trei săptămâni.

Atunci când un vehicul electric cu baterii suferă o explozie termică și ia foc, este incredibil de greu de oprit. În unele cazuri, doar o singură celulă a bateriei poate duce la un astfel de eveniment, deoarece declanșează supraîncălziră celulelor din jurul ei. În cazul acestei Tesla, se pare că accidentul care a dus-o la fier vechi nu a implicat deteriorarea bateriei.

Un echipaj aparținând departamentului de pompieri din Sacramento a sosit la fața locului când mașina electrica era deja complet cuprinsă de flăcări. În ciuda faptului că avea la îndemână toate instrumentele obișnuite, nu au putut stinge complet incendiul fără a recurge la măsuri drastice. Acestea au inclus săparea unei gropi, plasarea mașinii în ea și apoi umplerea gropii cu apă pentru a răci componentele fierbinți.

O Tesla a luat foc la trei săptămâni după ce a stat într-un cimitir de mașini

Acest lucru a oprit incendiul, iar pompierii au continuat să clarifice circumstanțele în care s-a produs: ”Vehiculul a stat parcat într-un cimitir auto timp de 3 săptămâni după un accident în trafic (care nu a implicat un incendiu), iar apoi a luat foc în curte. Echipajele noastre au fost trimise la fața locului și s-au asigurat că vehiculul a fost stins după mai bine de o oră”.

Nu există niciun raport cu privire la modul exact în care a izbucnit acest incendiu și este puțin probabil să aflăm alte informații în viitorul apropiat. Din fericire, nimeni nu a fost rănit în acest incident.

În timp ce vehiculele electrice, în general, sunt destul de sigure în ceea ce privește incendiile, va fi interesant de văzut cum se vor adapta departamentele de pompieri la această nouă provocare în timp. Construirea unei gropi și mutarea vehiculului aprins în ea va fi o soluție greu de pus în aplicare în majoritatea cazurilor.

VIDEO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captură video KCRA News - YouTube


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide