O Tesla în valoare de 51.000 de euro căutată de autoritățile din Norvegia a fost descoperită în Suceava – FOTO

Autor: ProMotor 13 nov. 2020 Știri auto

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației cu sprijinul colegilor din cadrul ITPF Iași au descoperit și indisponibilizat un autoturism marca Tesla, în valoare de 52.000 de euro, căutat de autoritățile din Norvegia.

„Ieri, 12 noiembrie a.c., polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava – I.T.P.F. Sighetu Marmației, cu sprijinul colegilor de la I.T.P.F. Iași, au declanșat o acțiune pe linia combaterii traficului de autoturisme furate din străinătate”, se precizează într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Astfel, în jurul orei 21.00, la un imobil de pe raza localității Marginea, județul Suceava a fost identificat un autoturism marca Tesla, înmatriculat în Norvegia. Polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în bazele de date, în urma cărora au constatat faptul că autoturismul în cauză figurează ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autoritățile din Norvegia.

Autoturismul, în valoare de aproximativ 250.000 de lei, a fost transportat și indisponibilizat la sediul instituției, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Nu este prima dată când polițiștii de frontieră descoperă mașini Tesla aduse din Norvegia

În luna iulie 2019, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră un cetăţean român care conducea o platformă pe care se afla un autoturism marca Tesla, Model X. Cu ocazia controlului, în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare în urma cărora au constatat că autoturismul transportat pe platformă, figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Norvegia în data de 27.06.2019.

În acest timp, polițiștii au observat în apropierea punctului, la marginea drumului, un alt autoturism Tesla, Model S. Pentru că a ridicat suspiciuni, şoferul maşinii a fost legitimat. Românul de 39 de ani a declarat că aşteaptă o platformă pentru a transporta autovehiculul în Bulgaria.

Si de această dată, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări cu privire la autoturismul respectiv în bazele de date şi au contactat autorităţile norvegiene care ne-au informat că maşina aparţine unei firme de leasing din Norvegia, fiind astfel emisă o alertă de bun căutat pentru confiscare, în acea zi.

GALERIE FOTO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: politiadefrontiera.ro



Comentarii
Inchide