O Tesla Model 3 a fost transformată în dric. Ce autonomie are acum

Autor: Andreea Ditcov 27 dec. 2022 Știri auto

Compania olandeză Derks Uitvaartmobiliteit a convertit o Tesla Model 3 într-un dric.

Popularitatea tot mai mare a mașinilor electrice a ajuns să influențeze și ultimul drum, la propriu, așa că nu este surprinzător faptul că o companie olandeză, numită Derks Uitvaartmobiliteit, a apelat la o Tesla Model 3 pentru cel mai recent proiect al lor.

Tesla Dric 3, așa cum îl numesc ei, este disponibil la comandă pe piețele europene, având o caroserie extinsă, o zonă dedicată sicrielor, iluminată și compartimente practice de depozitare, oferind în același timp până la 375 km de autonomie cu zero emisii.

Ca în cazul celor mai multe conversii de mașini funerare, proiectul a necesitat modificări substanțiale ale structurii mașinii și o extindere a ampatamentului. Drept urmare, Tesla Dric 3 măsoară 5.56 m lungime, ceea ce este cu 866 de mm mai mult decât sedanul standard Model 3, scrie carscoops.com.

Spațiul pentru sicriu dispune de geamuri generoase și LED-uri

Singurele componente care au rămas neatinse sunt partea din față a caroseriei, ușile din față, oglinzile și farurile. Restul a fost ajustat pentru a se potrivi cât mai bine noului rol al vehiculului. Acoperișul este extins într-o manieră aerodinamică, mărind spațiul destinat pasagerului tăcut, cu suprafețe masive de sticlă și un hayon personalizat.

În interior, compania a adăugat un perete despărțitor cu fereastră. Există, de asemenea, pe geamurile laterale și cel din spate, perdele acționate electric. O caracteristică opțională foarte interesantă este acoperișul „înstelat”, cu LED-uri în diferite culori, care se potrivesc cu pereții laterali iluminați. Alte opțiuni includ suporturi pentru flori  și un sertar sub podeaua mașinii pentru alte accesorii.

Autonomia este mai scăzută din cauza modificărilor structurii

Vehiculul este bazat pe o Tesla Model 3 Standard Range Plus, echipată cu un motor electric montat pe spate care produce 306 CP și are o baterie de 53 kWh. Sedanul electric are o autonomie de 491 km, dar greutatea suplimentară și forma mai puțin aerodinamică duc la estimări ale autonomiei mai mici, între 350 și 375 de km. Totuși, acest lucru este mai mult decât suficient pentru un drum la cimitir fără a fi nevoie de opriri pentru încărcare.

Derks Uitvaartmobiliteit nu a făcut publice prețurile pentru Tesla Dric 3, dar costul modelului cu specificații de bază este de 51.990 de euro în Țările de Jos. Judecând după modificările extinse, vehiculul rezultat nu va fi ieftin.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hearses.eu


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide