Ce obligații ai atunci când urci într-o mașină Uber?

Autor: Elena Luchian 14 mai 2020 Știri auto

Pandemia de coronavirus schimbă regulile și în sectorul ride-sharing. Astfel, apar reguli noi pentru utilizatorii de Uber. Ce obligații au clienții atunci când urcă într-o mașină Uber?

GALERIE FOTO

Companiile de ride-sharing speră că volumul de comenzi va crește odată cu încetarea stării de urgență în care România s-a aflat în ultimele două luni. Acestea se bazează și pe faptul că foarte multe personae vor încerca să evite transportul în comun, care va deveni tot mai solicitat și care presupune un risc mai mare de contaminare. Astfel firmele de ride-sharing se văd nevoite să ia măsuri atât pentru protejarea clienților, cât și pentru protejarea propriilor șoferi.

“De luni de zile îi încurajăm pe oameni să rămână acasă pentru siguranța lor șia  șoferilor care continuă să ofere curse indispensabile. Acum, pe măsură ce orașele se redeschid, iar oamenii se pun din nou în mișcare, luăm măsuri pennntrrru a-i ajuta să rămână în siguranță”, este promisiunea   făcută de CEO-ul companiei, Dara Khosrowshahi.

Obligații la bordul mașinilor Uber

Astfel, în orice mașină Uber, va apărea un panou separator din plastic, care desparte locurile din față de zona rezervată celor care iau loc pe banchetă. Clienții vor fi de acum obligați să călătorească doar în spate.

Atât șoferul, cât și clientul care urcă într-o mașină Uber vor fi obligați să poarte mască sau să-și acopere gura și nasul prin mijloace care împiedică răspândirea virsului. Mai mult, șoferii au obligația de a încărca în aplicație o fotografie selfie care confirmă căde poartă mască. Șoferii care nu o poartă vor fi identificați și nu vor avea posibilitaea de a prelua comenzi.

Orice client care observă că șoferul nu poartă mască poate anula cursa fără a o plăti și fără penalizări. În cazul în care un client nu poartă mască, șoferul poate refuza cursa, la rândul său. În urma unor refuzuri repetate, accesul utilizatorului la aplicație poate fi restricționat.

La bordul mașinilor se vor regăsi și produse dezinfectante, iar clienților li se recomandă să le folosească.

Cât timp vor fi în vigoare aceste obligații la bordul unei mașini Uber?

Clienții și șoferii vor avea la dispoziție noi opțiuni de feedback în aplicație, prin care pot nota nivelul de siguranță în ceea ce privește măsurile de siguranță pentru reducerea riscului de contaminare cu noul coronavirus.

Noile reglementări rămân în vigoare până la sfârșitul lunii iunie. Acestea vor fi revizuite la sfârșitul lunii viitoare și s-ar putea aplica în continuare, în funcție de cum evoluează situația din țară.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide