Ocazie unică: un Ferrari Enzo cu doar 227 de kilometri la bord a fost scos la licitație

Autor: Bogdan Bârliga 15 mart. 2023 Știri auto

Colecționarii auto se împart în două mari categorii: unii cumpără mașini din pasiune și alții le achiziționează pentru a investi o parte din bani. Acest model rar Ferrari Enzo a fost cumpărat în 2003 și păstrat exact cum a venit din fabrică pentru a fi vândut ulterior la licitație.

Și când spunem că arată fix ca la momentul în care a părăsit fabrica din Maranello nu exagerăm cu nimic: cei 227 de kilometri indicați de odometru au fost parcurși pentru teste chiar de angajații de la Ferrari. Exemplarul Ferrari Enzo scos la licitație are toate protecțiile originale din momentul livrării, manualele originale de utilizare, husa mașinii, și cheia de rezervă inclusă într-o geantă Ziploc.

Direct din capsula timpului

Cu numărul de șasiu 132662 acest Ferrari Enzo a fost livrat în Japonia în 2003 și nu a fost înmatriculat. Proprietarul a depozitat supercar-ul în scopul revânzării și autoturismul sport este practic nou. Au fost fabricate doar 399 de unități Ferrari Enzo și dintre acestea doar nouă sunt în culoarea Argento Nürburgring. Exemplarul din Japonia are această nuanță și din informațiile oferite de casa de licitație RM Sotheby’s este singurul model din cele nouă cu interiorul realizat din piele Cuoio.

Exemplarul Ferrari Enzo scos la licitație are încă o mare parte din ambalajele de protecție din fabrică intactă, inclusiv plastic pe pragurile ușii, bandă înfășurată în jurul cheii de contact și chiar acoperire din plastic pe pedalele de frână și de accelerație. Mașina este oferită cu manualele originale de utilizare sigilate, husa mașinii, cheia de rezervă (încă inclusă într-o geantă Ziploc alături de manuale) și un set de bagaje montat din trei piese, care nu a fost niciodată desfăcut.

Cine își dorește acest exemplar Ferrari Enzo cu doar 227 de kilometri la bord poate să liciteze pentru mașină chiar de astăzi. Dar trebuie să aibă un cont generos: prețul de vânzare poate să depășească câteva milioane de euro.

Prezentat în 2001 Ferrari Enzo este considerat primul supercar autentic și are sub capotă un motor V12 de 6,0 litri capabil să ofere 660 CP și 657 Nm. Enzo parcurge repriza de la 0 la 100 km/h în 3,65 secunde și poate rula cu o viteză maximă de 350 km/h.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: RM Sotheby's


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide