Ofensiva crossoverelor spaniole: Ateca, Arona şi Tarraco, fotografiate împreună în Barcelona

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Știri

Design creat în Barcelona, toate cele trei modele Seat emană eleganţa şi sportivitate. „Arona are un „caracter puternic de crossover, cu 68 de combinaţii posibile de culori”, Ateca se distinge prin „silueta elegantă”, în timp ce Tarraco „îşi transmite caracterul datorită designului său frontal, care dezvăluie cum vor arăta viitoarele modele SEAT”, a declarat Alejandro Mesonero-Romanos, directorul de design SEAT.

Motoarele au performanţe cuprinse între 90 CP ai Arona şi 190 CP ai Tarraco, cele trei crossovere oferă o mare varietate de motoare. În plus, Arona este primul model din segmentul său care oferă un motor cu gaz natural comprimat (CNG), în timp ce Tarraco va beneficia de o versiune Plug-in hibrid.

Siguranţa este cea mai mare prioritate pentru Seat: Traffic Jam Assist, Lane Assist, Cruise control adaptive (ACC), sistem de frânare de urgenţă … Acestea sunt doar câteva dintre sistemele de siguranţă integrate. Tarraco ridică şi mai sus ştacheta incluzând sisteme de recunoaştere a pietonilor şi bicicliştilor.

Pentru 28% dintre cei care cumpără o maşină, conectivitatea este o caracteristică principală. Modelele dispun de Digital Cockpit şi un ecran de 8 inch şi Full Link ca elemente centrale. Acest sistem conectează un smartphone la maşină prin intermediul Apple Car Play, Android Auto şi Mirror Link pentru a garanta conectivitatea într-un mod sigur.

Vânzările arată că 30% dintre cumpărători aleg în prezent o maşină care oferă o poziţie înălţată de conducere, cum ar fi un SUV. În ultimii cinci ani, vânzările acestui tip de vehicul de dimensiuni medii aproape s-au dublat în Europa, iar această tendinţă ascendentă este în creştere. 

 Comentarii
Inchide