Offroad 2008 – Câmpulung Muscel, proba de trial

Autor: Oraan Mărculescu 08 sept. 2008 Știri auto

Proba de trial a etapei de la Câmpulung Muscel s-a ţinut, la fel ca anul trecut, lângă pârtia de la Măţău, dar locul unde a fost amenajat "terenul de joacă" a fost altul. Practic, poligonul în sine era plasat într-o vale, iar spectatorii asistau de sus, feriţi de orice incidente neplăcute – care, din fericire, au lipsit, doar un motociclist dându-le câteva emoţii celor de la salvare.

Spectacolul a debutat cu maşinile de la open, pe perechi, care au avut un traseu de dificultate medie, care putea fi parcurs cu viteză destul de mare. Au făcut furori micile maşini Suzuki Samurai, mai ales cei doi "fraţi" veniţi din Moldova. O mare surpriză pentru toată lumea (cu prec[dere pentru localnici) a fost showul oferit de un ARO 10, maşină cu aproape nici o modificare faţă de specificaţiile de uzină. Automobilul ne-a demonstrat că uzina ARO ar fi putut avea un viitor foarte bun cu un management capabil, maşina fiind, practic, la acelaşi nivel de competitivitate cu Samuraii preparaţi.

Următorul punct pe ordinea de zi a fost proba dedicată maşinilor de la Extrem, al căror traseu a fost mult mai dificil, dar nu într-atât încât să pună probleme majore. Aproape toate maşinile au trecut cu brio urcuşurile şi coborâşurile abrupte – excepţie a făcut doar un Jeep Wrangler, care, cu puţin înainte de finish, a căzut pradă ruperii cardanului. Chiar dacă pilotul a încercat să termine în fugă proba, spre amuzamentul publicului, ultima urcare a fost prea abruptă chiar şi pentru el.

Motocicliştii de la Open au avut de parcurs acelaşi traseu ca maşinile de Extrem, aici înregistrându-se un mic accident – după ce a încerat să îşi depăşească limitele, deşi era vizibil obosit şi stors de puteri, un participant a suferit două căzături destul de serioase, care au necesitat bandajarea piciorului. Trialul s-a terminat cu demonstraţia de forţă a motocicliştilor de la extrem, care, pe acelaşi traseu, au făcut diferenţa foarte clar faţă de cei de la Open.

Astfel s-a terminat cea de a cincea etapă din Campionatul Naţional de Offroad, o etapă cu destul de puţini participanţi, dar cu o organizare bună şi cu trasee apreciate unanim ca foarte reuşite.

Vom reveni cu materiale video în cel mai scurt timp. Rămâneţi pe promotor.ro pentru porţia de offroad adevărat!

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide