OFICIAL: cea de-a şasea generaţie VW Passat – primele imagini

Autor: Adrian Mihălţianu 22 mai 2014 Știri auto

Cu ocazia Salonului Auto de la Paris, din toamna acestui an, urmează să vedem un debut extrem de important pentru industria auto germană: noua generaţie Volkswagen Passat. Al cărei aspect nemţii îl ţin încă bine ascuns – sau cel puţin aşa cred ei, pentru că deja au apărut imagini-spion în China cu un model care pare foarte apropiat de aceste schiţe.

Ce privire tăioasă! Realmente tăioasă, pare un fierăstrău pentru rivali. Vă sperie?

Se observă, însă, foarte clar câteva detalii definitorii ale designului noii berline de clasă medie VW. În primul rând, forma farurilor, care în partea interioară sunt tăiate într-un unghi foarte ascuţit, ceea ce, cumulat cu muchiile de pe capotă, duce la o imagine interesantă: monolitică şi impozantă, dar şi elegantă şi oarecum rafinată, simplitatea fiind un trend al ultimilor ani.

Şi acum să vedem cum se va rezolva dilema celor de la Audi: seamănă a copy-paste intern

Şi în spate se poate observa decuparea stopurilor din partea interioară, foarte asemănătoare între schiţa oficială şi poza-spion, dar şi evacuările integrate într-un mod high-tech în spoiler. Este evidentă o ”inspiraţie” de sorginte Audi, fiind de aşteptat ca oficialii VW să emită acum fără menajamente pretenţii premium de la noul Passat.

Ei, acum e-acum: oare viitorul Passat CC cum va arăta: ca un A5 Sportback?…

Profilul maşinii arată, în schiţe, îndreptat destul de mult spre ideea de coupe cu 4 uşi, deci, la prima vedere, unii ar putea considera că vorbim de urmaşul lui VW CC. Însă poza-spion corespondentă ne arată că vorbim, totuşi, de un stil mai convenţional, lungimea mare a maşinii asigurând nu doar un spaţiu interior generos, după cum estimăm, ci şi ideea de dinamism.

Oricum, suntem siguri că nu mai este mult până când cei de la Volkswagen vor da publicităţii toate imaginile şi informaţiile cu a şasea generaţie VW Passat. De ce a şasea generaţie, din moment ce indicativul ei va fi B8?

Passat B4 (1993) era faceliftul lui Passat B3 (1988), iar actualul Passat B7 (2010) este faceliftul lui Passat B6 (2005)

Deoarece în istoria modelului au fost două momente în care facelifturile au fost considerate oarecum generaţii noi: prima oară s-a întâmplat în 1993, când faceliftul Passat-ului din 1998 (cod intern B3) a devenit Passat B4, iar apoi în 2010, când Passat-ul lansat în 2005 (cod intern B6) a trecut printr-un facelift important, modelul actual având nume de cod B7.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide