Olanda limitează viteza pe autostrăzi pentru a reduce poluarea

Autor: ProMotor 14 nov. 2019 Știri auto
Olanda limitează viteza pe autostrăzi pentru a reduce poluarea

Olanda a anunțat că limitează viteza maximă  la nivel național începând de anul viitor. Viteza va fi limitată la 100 km/h pe timpul zilei, inclusiv pe autostrăzi, ceea ce va permite reducerea emisiilor.

Olanda se confruntă cu probleme majore din cauza poluării din cauza faptului că nivelul emisiilor de oxizi de azot depășesc cu mult limitele impuse de legislația europeană. Cei mai mari poluatori sunt traficul auto și industria construcțiilor, motiv pentru care justiția olandeză a blocat toate proiectele de construcții.

Viteza maximă de circulație va fi limitată la nivel național la 100 km/h în intervalul orar 06:00 – 19:00. Măsura se va aplica de la începutul anului viitor inclusiv pe autostrăzi, acolo unde viteza legală este în prezent de 120 km/h sau 130 km/h. Olanda ar deveni astfel a doua țară europeană (după Cipru) care impune limite de viteză atât de joase (100 km/h).

Potrivit premierului Mark Rutte, măsura, oricât ar fi de nepopulară, este necesară pentru reducerea emisiilor de oxizi de azot și pentru a permite reluarea lucrărilor în construcții. „Altfel, oamenii ar fi rămas fără slujbe de Crăciun. Trebuie să încetăm să blocăm Olanda și să pierdem locuri de muncă”, a spus Rutte, referindu-se la lucrările de construcții suspendate din cauza poluării.

Autoritățile olandeze spun că măsura va permite construirea a peste 75.000 de locyuințe pe parcursul anului viitor. Olanda se confruntă cu o creștere a prețului locuințelor, generată de cererea mare și absența unor proiecte rezidențiale noi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide