OMV Petrom cumpără Renovatio, cea mai mare rețea de încărcare a mașinilor electrice din România

Autor: Ionuț Vîlciu 03 ian. 2024 Știri auto
OMV Petrom cumpără Renovatio, cea mai mare rețea de încărcare a mașinilor electrice din România

OMV Petrom cumpără rețeaua Renovatio, devenind astfel cel mai important jucător pe piața stațiilor de încărcare pentru vehicule electrice.

OMV a anunțat oficial că va achiziționa de la RNV Infrastructure un pachet de 50% din acțiunile Electrocentrale Borzești, care deține proiecte din surse regenerabile cu o capacitate de aproximativ 1 GW, din care 950 MW eolian și 50 MW fotovoltaic. Proiectele vor fi dezvoltate, construite și operate în parteneriat cu RNV Infrastructure.

De asemenea, OMV Petrom a comunicat faptul că va cumpăra Renovatio Asset Management, care deține cea mai mare rețea de stații de încărcare pentru vehicule electrice din România, cu peste 400 de puncte instalate. Compania vrea să majore această sumă la aproximativ 650, până în 2026.

„Prin acest parteneriat nou format, OMV Petrom împreună cu Renovatio planifică să investească, până în 2027, circa 1,3 miliarde euro, inclusiv finanțare bancară, în surse regenerabile în România. Contribuția OMV Petrom pentru achiziția și construcția acestor proiecte este estimată la până la 350 milioane euro”, se arată în comunicatul de presă emis de OMV Petrom.

OMV Petrom achiziționează jumătate din cel mai mare portofoliu de proiecte eoliene din România

Prin achiziționarea a 50% din cel mai mare portofoliu de proiecte eoliene din România, OMV Petrom completează portofoliul existent de proiecte fotovoltaice de 1 GW. Parcul fotovoltaic și cele patru parcuri eoliene vor fi construite în zona de nord-est a României. Conform estimărilor actuale, parcul fotovoltaic ar trebui să furnizeze energie electrică sistemului energetic național de la începutul anului 2024, în timp ce parcurile eoliene sunt estimate să înceapă treptat producția între 2025-2027. Proiectelor li s-a acordat deja acces la rețeaua națională de transport a energiei electrice.

După achiziționarea Renovatio Asset Management, OMV Petrom va deveni cel mai mare jucător în domeniul mobilității electrice din România, adăugând peste 400 de puncte de încărcare noi la rețeaua regională a companiei, de 270 de puncte de încărcare instalate până la finalul lui 2023.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: OMV Petrom


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide