Opel ar putea închide una din fabricile din Marea Britanie după Brexit

Opel ar putea închide una din fabricile din Marea Britanie după Brexit

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri

Grupul PSA a dezvăluit că intenţionează să închidă una dintre fabricile Opel din Marea Britanie, după ieşirea Angliei din UE, scrie Carscoops.

PSA examinează fezabilitatea închiderii permanente a uneia dintre uzinele sale din Marea Britanie. Aceasta nu este singura opţiune luată în considerare. Sunt luate în calcul şi alte opţiuni cum ar fi producţia pe stoc a pieselor sau oprirea temporară a fabricii pe perioada verii.

Mai mulţi producători de automobile au avertizat despre consecinţele negative pe care le poate produce Brexit, în special dacă tranzacţia are ca rezultat întârzieri la frontiere, noi tarife şi documente suplimentare. Primul ministru Theresa May face eforturi pentru a se ajunge la o înţelegere înainte de 29 martie 2019 pentru a evita astfel de probleme.

În cadrul Salonului Auto de la Paris de luna trecuta, directorul executiv BMW, Harald Krueger, a dezvăluit că este posibil ca compania să mute producţia lui MINI din Anglia în Olanda. Aston Martin, McLaren şi Jaguar Land Rover au planuri de urgenţă asmănătoare, în cazul în care Regatul Unit nu poate ajunge la un acord cu UE.

 Comentarii
Inchide