Opel Grandland facelift – Schimbare de look pentru SUV-ul german

Autor: Elena Luchian 10 iun. 2021 Știri auto

Opel face publice primele imagini și informații despre noul Grandland facelift. SUV-ul a fost supus unei operații estetice și unui transplant de tehnologie.

GALERIE FOTO

La patru ani de la prezentarea oficială a modelului Grandland, la Salonul Auto de la Frankfurt, Opel dezvăluie versiunea facelift. Nemții au renunțat la litera “X” din denumirea modelului.

SUV-ul primește acum o parte frontală Opel Vizor, care se regăsește deja la noile Corsa și Mokka. Acesta din urmă a fost prezentat săptămâna trecută. Apar în partea din față și farurile adaptive IntelliLux LED Pixel Light, care integrează 168 de LED-uri (84 în fiecare far).  Tehnologia și-a făcut debutul la sedanul Insigna.

Nemții echipează opțional modelul cu Night Vision, un sistem care îmbunătățește vizibilitatea pe timp de noapte. Acesta permite identificarea pietonilor și a animalelor la distanțe de până la 100 de metri.

Mașina va putea fi comandată cu un plafon și montanți într-o altă nuanță decât cea a restului caroseriei.

Șoferul va beneficia de prezența unui instrumentar de bord digital și a unui display tactil de 10 inci, care redă sistemul multimedia, unite sub un capac de sticlă care formează ceea ce nemții numesc “Opel Pure Panel”. Șoferul și pasagerul din față vor lua loc în scaune ergonomice cu certificare AGR (Aktion Gesunder Rucken). Cei care vor comanda tapițeria din piele, vor primi saune încălzite și ventilate.

Noul Opel Grandland facelift poate fi comandat cu o cameră cu vedere la 360 de grade, cruise control adaptiv cu funcție Stop&Go, rezervat versiunilor cu transmisie automată, dar și cu asistență la parcare și sistem de menținere a benzii de rulare. Funcția Highway Integration Assist ajută mașina să păstreze distanța și poziționarea în centrul benzii.

Noul Opel Grandland facelift – versiuni plug-in hybrid în gama de motorizare

Opel continuă strategia de electrificare și propune în continuare versiuni plug-in hybrid, disponibile cu tracțiune față sau tracțiune integrală. Nemții păstrează încă misterul în privința gamei de motorizare. Anunță însă, că vor fi disponibile și versiuni pe benzină și diesel.

Opel va anunța prețurile pentru noul său Grandland în câteva săptămâni. Mașina va fi construită la uzina Eisenach din Germania, iar startul livrărilor se va da în toamnă.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide