Opel Insignia GSi şi GSi Sports Tourer vine cu ultima inovaţie în materie de scaune

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri

Ultima inovaţie în materie de scaune, cu o susţinere laterală exemplară şi un confort optim pe distanţe lungi, este prezentă în premieră pe noul vârf de lance sportiv, Opel Insignia GSi şi Opel Insignia GSi Sports Tourer. Scaunul sport performant Opel, certificat AGR, are toate funcţiile avansate cunoscute deja de la modelul vârf de lance Insignia. Scaunul integral din dotarea modelului GSi este oferit, de asemenea, cu ventilaţie, încălzire, funcţie de masaj şi suporturi laterale reglabile. Aceste caracteristici sunt completate de spătarul înalt cu tetieră integrată al celui mai sportiv model din gama Insignia. În plus, traseul centurii de siguranţă la nivelul umărului este exemplar, caracteristică atipică pentru un scaun sport integral. Clienţii pot alege dintre două combinaţii de piele premium, cu logo-ul discret GSi înfrumuseţând spătarul.

GALERIE FOTO

Lungimea, adâncimea, perna şi unghiul de înclinare a spătarului scaunului cu aspect de cobră regală pregătită să atace pot fi reglate electric. Pernele de aer ale suportului lombar cu reglare în patru direcţii şi suporturile laterale sunt, de asemenea, reglabile electric. Toate aceste reglaje pot fi memorate cu ajutorul butonului de memorie – doar reglarea în adâncime trebuie să fie efectuată manual. Perna şi spătarul scaunului sunt prevăzute cu funcţie de ventilaţie şi încălzire. În plus, şoferul se poate bucura de funcţia de masaj al spatelui. Per ansamblu, susţinerea laterală sportivă şi funcţiile de confort fac din acest scaun o ofertă unică dezvoltată în cadrul centrului de cercetare pentru scaune din Rüsselsheim.

De obicei, producătorii auto achiziţionează scaunele integrale ultra-sportive de la un furnizor specializat. Nu este şi cazul Opel Insignia GSi. Centrul de dezvoltare tehnologică se bazează pe o experienţă vastă în ceea ce priveşte structura scaunelor. Conceptul celei de-a doua generaţii a modelului Insignia a prevăzut întotdeauna un sistem modular, punctul culminant fiind scaunul integral performant.

Structura de bază a scaunului performant provine de la Opel. Principalele componente din oţel sunt produse la fabrica din Kaiserslautern. Dezvoltarea şi producţia noului scaun scoică a dus la o reducere semnificativă a greutăţii. În timp ce scaunul sport al modelului Corsa OPC aflat de câţiva ani pe piaţă cântăreşte 28 kg fără nicio funcţie de confort disponibilă pentru GSi, noul scaun cu toate funcţiile integrate din dotarea Opel Insignia GSi are doar 26 kg.Comentarii
Inchide