Opel, Peugeot şi Citroen, în discuţii pentru patru platforme comune

Autor: Iulian Dnistran 29 oct. 2012 Știri auto
Opel, Peugeot şi Citroen, în discuţii pentru patru platforme comune

Opel, Peugeot şi Citroen au semnat un acord care are ca scop crearea a patru noi platforme, ce ar urma să fie folosite în comun de cele trei mărci auto. Dacă înţelegerea va fi finalizată, primele maşini produse pe aceste platforme vor ajunge pe piaţă până la sfârşitul anului 2016. De asemenea, grupurile General Motors şi PSA ar putea economisi două miliarde de dolari pe an în primii cinci ani.

Deocamdată, purtătorii de cuvânt ai grupurilor nu au dat detalii exacte despre maşinile care vor fi produse, însă au indicat, în mare, care sunt planurile pentru cele patru platforme care vor fi folosite în comun pentru a scade cheltuielile.

Una dintre cele patru platforme ar putea fi folosită pentru a construi un „MPV de clasă compactă” marca Opel, dar şi pentru un „vehicul crossover de clasă compactă” marca Peugeot.

A doua platformă ar urma să fie folosită pentru un vehicul de familie compact, probabil pentru viitoarele generaţii ale modelelor Citroen C3 Picasso şi Opel Meriva.

A treia dintre platforme ar avea scopul de a crea următoarele generaţii ale modelelor Opel Corsa şi Adam, Peugeot 208 şi Citroen C3 şi DS3.

În cele din urmă, a patra platformă ar fi folosită în comun pentru crearea următoarelor generaţii de Opel Insignia, Peugeot 508 şi Citroen C5. De asemenea, această platformă ar putea fi folosită şi pentru modelele Opel Astra, Peugeot 308 şi Citroen C4.

Un purtător de cuvânt al General Motors a spus că „nimic nu e bătut în cuie”. „Acordul e mai mult pentru identificarea platformelor care ar putea aduce economii, iar apoi adunarea lor laolaltă ca o echipă”, a mai spus el.

Dacă aranjamentul va merge conform planurilor, viitorul acestuia va fi anunţat printr-o declaraţie, cândva în următoarele şase luni.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide