Opel Rocks-e este o mașinuța electrică ideală pentru oraș

Autor: Marius Vișan 25 aug. 2021 Știri auto

Dacă vă uitați la Opel Rocks-e sigur vă veți pune o întrebare: ”Unde am mai văzut această mașinuță electrică?”.

Dacă nu vă amintiți vă spunem că Opel Rocks-e nu este altceva decât un Citroen Ami, o mașinuță electrică lansat anul trecut în Franța.

Minusculul Opel Rocks-e are patru roți, este alimentat de un acumulator de 5,5 kWh și are un singur motor electric care produce doar 8 CP. Evident, nu este foarte rapid. Micul motor electric este suficient pentru a-l propulsa la 45 km / h. De asemenea, are o autonomie WLTP de 75 km.

Opel Rocks-e are o autonomie de 75 km

Opel Rocks-e are o lungime de doar 2,41 metri și roți a căror jante au dimensiunea de 14 inchi. Raza de bracare este de doar 7,2 metri, optimă pentru un oraș aglomerat cu drumuri înguste. Unul dintre cele mai interesante aspecte ale Rocks-e, precum și Citroen Ami, este faptul că ușile se deschid în direcții opuse.

Interiorul este în mare măsură identic cu al modelului Ami și include un mic instrumentar de bord digital, un port USB, un suport pentru pahare, multiple spații de depozitare și două scaune simple.

Intră în GALERIA FOTO

Odată ce bateria este descărcată, cei de la Opel spun că Rocks-e va avea nevoie de aproximativ 3 ore și 30 de minute pentru a se reîncărca complet folosind cablul de încărcare de trei metri conectat la o priză normală de uz casnic. Este de la sine înțeles că autonomia face ca acest model să fie potrivit doar pentru jungla urbană, determinând compania să-și descrie mașina electrică ca o soluție de mobilitate urbană.

Opel plănuiește să îl pună la vânzare în această toamnă, dar inițial numai pe piața germană. Clienții vor putea să comande unul direct pe site-ul Opel sau la dealeri. Rocks-e va fi pus apoi la vânzare și pe alte piețe din Europa, unde îl pot conduce și persoanele cu vârsta de 15 ani cu permis categoria AM.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Opel


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide