Opel și DMSB dezvoltă un nou concept de siguranță pentru cupa ADAC Opel e-Rally

Autor: Marius Vișan 12 oct. 2020 Știri auto

Opel dezvoltă în prezent un autovehicul de raliu complet electric, pentru a fi utilizat într-un campionat național. Opel și DMSB dezvoltă un nou concept de siguranță pentru cupa ADAC Opel e-Rally

Modelul Corsa-e Rally are la bază modelul de serie. Acest lucru ușurează mult activitatea plină de provocări a inginerilor din cadrul Opel Motorsport. Corsa-e îndeplinește deja standardele pentru omologarea autovehiculelor. Reglementările suplimentare specifice cursei, stipulate de FIA ​​și DMSB, servesc la îmbunătățirea siguranței.

Ce are special Opel Corsa-e Rally

În partea inferioară a caroseriei modelului Corsa-e Rally, oțelul de înaltă rezistență protejează cele 18 module ale bateriei, care la rândul lor sunt instalate într-o carcasă de baterie. În plus, autovehiculul are o placă de protecție din două bucăți din aluminiu cu o grosime de cinci milimetri.

Sistemul de stingere a incendiilor necesar este Lifeline Zero 360. Funcționează cu un agent de stingere izolator electric, datorită căruia riscul de incendiu într-un autovehicul electric fără carburant la bord este, în general, mult mai mic decât în cazul unui autovehicul convențional cu motor cu combustie.

Monitorizarea meticuloasă a sistemului de înaltă tensiune

Monitorizarea permanentă a sistemului de înaltă tensiune este, de asemenea, importantă pentru funcționarea în siguranță a unui autovehicul electric de raliu. Pentru defecte diferite sunt necesare măsuri diferite.

În cazul unei defecțiuni de izolație, un sistem de senzori sofisticat asigură faptul că afișajele sistemului principal de alarmă semnalează imediat o defecțiune în sistemul de înaltă tensiune, care funcționează la până la 434 de volți. Sistemul poate fi apoi oprit manual din interiorul și din exteriorul postului de conducere.

Indiferent de aceasta, sistemul de înaltă tensiune este complet oprit în mai puțin de o secundă în cazul unei întârzieri grave, cum ar fi un accident. Indicatorul principal de alarmă oferă în mod constant informații despre starea curentă a sistemului de înaltă tensiune prin intermediul semnalelor luminoase.

Noul concept de siguranță dezvoltat pentru Cupa ADAC Opel e-Rally acoperă toate domeniile relevante pentru utilizarea autovehiculelor electrice de raliu. Acesta cuprinde specificațiile tehnice, pregătirea echipelor și a comisarilor de traseu, precum și informații pentru spectatori cu privire la probele speciale și în cadrul parcului de service.

Intră în Galeria Foto

Opel Corsa-e Rally
Opel Corsa-e Rally
Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Opel


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide