Operațiunea Speed 2021: Zeci de mii de șoferi opriți de radar, într-o săptămână!

Autor: George Cristea 27 apr. 2021 Știri auto

Operațiunea Speed a făcut ravagii printre vitezomani în 2021: zeci de mii de șoferi au fost opriți de radar, într-o singură săptămână.

Intră în Galeria FOTO

Românii iubesc viteza, asta e clar din statisticile Poliției Rutiere. Aceleași statistici plasează viteza excesivă pe primul loc între cauzele de accidente grave, așa că lucrurile sunt clare: viteza ucide. Cu toate acestea, toate acțiunile poliției care vizează depistarea vitezomanilor se soldează cu o captură bogată. Este cu atât mai inexplicabil cu cât există aplicații care permit marcarea pe hartă a radarelor poliției, iar șoferii folosesc în plus stații radio prin care sunt anunțate filtrele de poliție.

Ca în fiecare an, operațiunea Speed se desfășoară la nivel european, timp de o săptămână, având ca scop depistarea celor care depășesc regimul legal de viteză. Suntem siguri că românii și-au umilit confrații din alte țări europene: aproape 27.500 români au fost amendați pentru depășirea vitezei legale în perioada 19-25 aprilie, în care s-a desfășurat acțiunea pe teritoriul României.

În România, polițiștii rutieri au acționat cu echipamentele de supraveghere a traficului rutier și măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotarea Poliției Române, fiind controlate 44.450 de autovehicule și aplicate 27.473 de sancțiuni contravenționale, pentru încălcarea regimului legal de viteză, conform prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002.

De asemenea, au fost reținute 3.024 de permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză și au fost constatate 30 de infracțiuni de altă natură.

Operațiunea Speed 2021: Zeci de mii de șoferi sancționați

Astfel, la data de 25 aprilie a.c., un tânăr de 18 ani a fost prins de radar în Craiova cu 126 km/h. Un alt bărbat a fost depistat în aceeași zi, conducând în afara localității, în județul Galați, cu viteza de 183 km/h. În ambele cazuri, șoferii au fost sancționați cu amendă contravențională și le-au fost reținute permisele de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 90 de zile.

La data de 24 aprilie, un bărbat a condus un autovehicul, în localitatea Corunca, județul Mureș, cu 110 km/h. Acesta a fost sancționat cu amendă contravențională și i-a fost reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 90 de zile.

În cadrul unei operațiuni similare, desfășurate anul trecut, polițiștii au sancționat 21.000 de șoferi care depășiseră viteza legală. România rămâne țara din Uniunea Europeană cu cel mai mare număr de decese înregistrate în urma accidentelor rutiere, principala cauză fiind viteza excesivă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide