Opulență pe 4 roți: fibră de carbon și aur de 24 de karate pentru Koenigsegg Jesko – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 03 ian. 2024 Știri auto

Unul dintre norocoșii ce au ocazia să cumpere un Koenigsegg Jesko a dorit ca mașina sa să fie finisată cu fibră de carbon nevopsită și aur de 24 de karate.

Koenigsegg va construi doar 125 de exemplare ale hypercar-ului Jesko, iar unul dintre cele mai extravagante exemplare a ieșit pe porțile fabricii. Este vorba despre un Jesko nevopsit, a cărui caroserie din fibră de carbon a primit doar un finisaj lucios. De asemenea, negrul fibrei de carbon este contrastat de accente din aur de 24 de karate.

Proprietarul acestui exemplar de Jesko pare că s-a inspirat de la un alt Koenigsegg foarte special, anume un Agera RS poreclit „Phoenix”, construit inițial pentru Manny Khoshbin, un mogul al imobiliarelor din Statele Unite ale Americii. La fel ca acest Jesko, „Phoenix” avea o caroserie din fibră de carbon expusă, cu un finisaj lucios și accente aurii de-a lungul caroseriei.

Accente aurii pentru una dintre cele mai rapide mașini din lume

În cazul acestui exemplar de Jesko, fiecare piesă a exteriorului este realizată din carbon expus, cu un strat transparent care pare să aibă particule de aur în interior. Diverse accente exterioare au fost apoi îmbrăcate în foiță de aur de 24 de karate. Acestea includ elementele aerodinamice din bara față, brațele oglinzilor laterale, un element central din partea frontală, elementele aerodinamice de pe pragurile laterale și terminațiile eleronului spate. Alte elemente de aur includ diferitele insigne Koenigsegg și liniile care trec de-a lungul plafonului.

În plus, avem de-a face cu o versiune „Attack” a lui Jesko. Aceasta se concentrează pe apăsarea maximă la sol și pe eficiența dinamică maximă, pentru a crea o mașină capabilă pe circuit, nu doar în linie dreaptă. Este la spectrul opus, comparativ cu Jesko Absolut, care a fost creat pentru a atinge viteze de top cât mai mari. Koenigsegg declară că Jesko Absolut poate atinge o viteză maximă de peste 480 km/h.

Indiferent de configurația aerodinamică aleasă, toate Jesko-urile folosesc un motor V8 de 5.0 litri, supraalimentat cu două turbine, care poate produce o putere maximă de 1.600 CP. Acesta este cuplat cu o transmisie secvențială cu 9 trepte ce folosește un pachet cu mai multe ambreiaje, furnizând toată puterea exclusiv roților spate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Koenigsegg


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide