Topul orașelor din România cu cele mai scumpe taxiuri

Autor: Marius Vișan 04 nov. 2019 Știri auto

O cursă cu taxiul de la aeroportul din Sibiu către centrul oraşului din inima ţării costă doar 4 euro, la fel ca în Timişoara.

Totuşi, distanţa este de peste trei ori mai mare în cazul oraşului de pe Bega, ceea ce înseamnă că preţul per kilometru este de tot atâtea ori mai mic, arată calculele efectuate de zf.ro.

Analiza mai arată că cele mai scumpe curse de la aeroport în oraş sunt cele din Constanţa şi Bucureşti, însă preţul este influenţat – cel puţin parţial – de distanţa dintre cele două puncte.

Astfel, de la aeroportul Henri Coandă – Otopeni până în inima Capitalei sunt 16,5 kilometri pentru care un vizitator care merge cu taxiul plăteşte în medie 10 euro. Astfel, preţul per kilometru este de 0,6 euro, în medie, mai mic decât în Sibiu, Constanţa sau Craiova.

În cazul Capitalei preţurile postate de taxiuri variază puternic de la mai puţin de 2 lei la peste 5 lei per kilometru.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide