Oraşul din România în care Bosch va testa maşini autonome

Autor: Marius Vișan acum 5 ani Știri auto
Oraşul din România în care Bosch va testa maşini autonome

Bosch testează de câţiva ani soft-uri pentru maşinile capabile să se conducă singure, iar compania este în discuţii pentru a face un pas important: obţinerea autorizaţiei de a testa maşinile autonome în Cluj.

Testele s-ar face în deplină siguranţă, cu doi oameni la bord, iar compania ar vrea să construiască în zona Clujului şi o pistă de testare pentru maşinile autonome, a spus pentru HotNews.ro, Dennis Raabe, şeful centrului de inginerie din Cluj.

Bosch lucrează la patru tipuri de activităţi, iar conducerea autonomă este una dintre ele (alături de Electrificare, Conectivitate şi Automotive Tradiţional.

Pe partea de maşini autonome Bosch lucrează la sisteme de radar şi de video, la dezvoltarea diverselor funcţii de conducere autonomă, la tehnologii pe bază de inteligenţă artificială şi la sisteme de direcţie asistată electric. La Cluj se lucrează pentru toate cele cinci grade de autonomie a unei maşini.
 

Sunt testaţi şi senzori, dar se lucrează foarte mult pe domeniul numit data fusion, un procedeu de integrare a mai multor surse de date, pentru a produce indicatori mai precişi şi mai folositori.

Încă de acum câţiva ani Bosch testează prin Cluj soft-urile care se vor regăsi în viitor pe maşinile capabile să se conducă singure.

Maşinile sunt mereu sub controlul şoferului, însă sunt testaţi algoritmii în diverse situaţii, pentru a se vedea ce lucruri recunosc în trafic şi în ce mod pot fi îmbunătăţiţi. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide