Oraşul din România unde au fost prinşi cei mai mulţi şoferi sub influenţa drogurilor

Autor: Marius Vișan 03 iun. 2019 Știri auto
Oraşul din România unde au fost prinşi cei mai mulţi şoferi sub influenţa drogurilor

Autorităţile au publicat o statistică privind şoferii care sunt prinşi conducând maşina sub influenta drogurilor. Astfel, în urma controalelor s-a constatat că 199 de şoferi au fost surprinşi în trafic conducând sub influenţa substanţelor psihoactive pe parcursul anului trecut şi în prima parte a acestui an, pe raza Capitalei. La nivel naţional, au fost constatate 337 de astfel de infracţiuni.

Poliţia Capitalei atrage atenţia asupra faptului că substanţele psihoactive influenţează comportamentul şoferilor prin prisma faptului că le afectează capacitatea de a mai conduce, le diminuează reflexele, le cresc gradul de nervozitate la volan, în cele din urmă existând posibilitatea reală ca aceştia să provoace accidente rutiere.

La nivelul Capitalei, pe parcursul anului trecut şi în prima parte a acestui an, au fost depistaţi aproximativ 200 de şoferi care au consumat droguri înainte de a se urca la volan.

Testul de depistare a drogurilor se face cu un dispozitiv de tip screening care în opt minute depistează şase tipuri de substanţe interzise. 

În prezent, Poliţia Rutieră are în dotare 8 dispozitive pentru depistarea substanţelor psihoactive, 6 fiind repartizate birourilor de poliţie autostrăzi şi două la Brigada Rutieră Bucureşti.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide