Oraşul din România unde circulă primele taxiuri electrice [VIDEO]

Autor: Marius Vișan 27 feb. 2017 Știri auto
Oraşul din România unde circulă primele taxiuri electrice [VIDEO]

În Arad au început să circule primele taxiuri electrice din România. Aici, o companie a cumpărat cinci maşini care circulă folosind energie electrică. Automobilele nu poluează, iar clienţii plătesc pentru o cursă acelaşi preţ ca pentru o călătorie cu o maşină pe bezină sau motorină, informează un site de ştiri din România.

Avantajele celor cinci taxiuri din Arad sunt că nu poluează şi sunt silenţioase. „Mi se pare o idee bună, pentru că este mai prietenos cu mediul înconjurător, nu e zgomotos, e mai ok”, a declarat unul dintre şoferi, pentru sursa mai sus citată. 

Cele cinci maşini electrice transformate în taxi au costat 150.000 de euro. Un astfel de taxi are o autonomie de 180 de km, iar o reîncărcare completă durează cinci ore.

Şoferii de taxi spun că maşinile se conduc mult mai uşor decât cele pe combustibilul clasic. Pe viitor, reprezentanţii companiei speră să cumpere şi baterii cu o autonomie mai mare, de 400 de kilometri.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide