Orașul din România unde Poliția ridică mașini pe bandă rulantă

Autor: ProMotor 27 ian. 2021 Știri auto

Polițiștii locali din Timișoara au acționat, în ultima perioadă, și pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale referitoare la oprirea, staționarea autovehiculelor sau pătrunderea la volanul acestora pe străzi sau în perimetre cu accesul interzis.

Zona centrală a municipiului rămâne una cu probleme din aceste puncte de vedere. Astfel, pe parcursul ultimei săptămâni, au fost aplicate de polițiștii locali un număr de 145 sancțiuni contravenționale și 225 colante autodezive în cazul autovehiculelor ai căror conducători auto nu au respectat prevederile OUG 195/2002, oprind sau staționând în zona pietonală, pe pistele de biciclete, în intersecții, în stațiile mijloacelor de transport în comun, dar și prevederile Legii 448/2006 actualizată, oprind sau staționând în locurile special amenajate pentru persoanele cu dizabilități.

Pentru primele situații, sancțiunile de încadrează, în funcție de faptă, de la 290 la 725 lei, cu 3 sau 4 puncte penalizare la permis, iar în cazul celor care parchează pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități sunt între 2000 și 10.000 lei.

Totodată, în cazul a 40 de autovehicule s-a dispus ridicarea acestora, deoarece încurcau circulația altor participanți la trafic. Astfel de probleme au fost constatate de polițiștii locali în zone precum Poșta Mare, A. Pacha, Sergent Mușat, Regimentul 5 Vânători, Gheorghe Lazăr, Piatra Craiului etc. Polițiștii locali vor continua astfel de acțiuni având în atenție fluidizarea traficului în zona centrală și redarea zonelor pietonale cetățenilor care vor să se deplaseze fără a fi deranjați de mașini, informează polcomtim.ro.

Intră în GALERIA FOTO

În București și Iași se ridică mașinile abandonate

Un alt oraș mare din România anunță ridicarea mașinilor abandonate. Se întâmplă după ce Bucureștiul este deja campion din acest punct de vedere, cu sectoarele 2, 4 și 5 în fruntea campaniei de eliminare a mașinilor abandonate de pe domeniul public.

La începutul anului 2021, primarul orașului Iași a anunțat pe Facebook că a fost reluată activitatea de ridicare a mașinilor abandonate pe domeniul public. În prima zi au fost luate de pe străzi șase mașini. Acțiunea va continua și, până la finalul lunii ianuarie, municipalitatea își propune să ridice aproximativ 50 de mașini.

Potrivit legii, acestea vor putea fi recuperate numai după îndeplinirea celor patru condiții stipulate de articolul 7 al legii 97/2020 care reglementează regimul vehiculelor fără stăpân și al celor abandonate pe domeniul public:

a) calității de proprietar sau deținător legal al acestuia;
b) achitării sumelor corespunzătoare cheltuielilor efectuate pentru inventarierea, expertizarea, ridicarea, transportul, depozitarea și paza vehiculului;
c) plății la zi a tarifului de parcare, în cazul vehiculelor ridicate din parcări;
d) deținerii inspecției tehnice periodice valabile pentru vehiculul respectiv.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Directia Politia Locala Timisoara / FACEBOOK



Comentarii
Inchide