Oraşul din România unde se vor amplasa senzori în asfalt pentru identificarea locurilor de parcare libere

Oraşul din România unde se vor amplasa senzori în asfalt pentru identificarea locurilor de parcare libere

Autor: Marius Vişan acum 4 ani Știri

Primăria din Cluj va amplasa în oraş un sistem cu senzori în carosabil cu ajutorul cărora vor identificarea locurilor libere de parcare. Şoferii vor putea accesa aceste informaţii prin intermediul unei aplicaţii pentru calculator sau telefon mobil.

„Ne propunem amplasarea de senzori care au ca scop identificarea locurilor libere la parcările de la sol printr-o aplicaţie care va disponibilă pe calculator sau telefon mobil. Senzorii vor fi amplasaţi în carosabil, pe locurile de parcare din centrul oraşului, şi vor arăta dacă locul respectiv e liber sau ocupat. Avem peste 3.600 de astfel de locuri de parcare în zonele I şi II. De asemenea, vom amplasa astfel de senzori şi în staţiile de transport în comun, care vor indica dacă în staţii se află un mijloc de transport sau o altă maşină”, a spus Emil Boc, primarul Clujului, citat de monitorulcj.ro.

Pe lângă asta municipalitatea clujeană vrea să încurajeze şi folosirea mijloacelor de transport în comun prin dezvoltarea unei aplicaţii care presupune urmărirea pe telefoanele mobile a traseului autobuzelor dotate cu GPS, astfel încât călătorii să poată şti în orice moment unde se află acestea şi când vor ajunge în staţii.

Sursă: Digi24.roComentarii
Inchide