Ordonanţa care reglementează Uber, Bolt şi Clever a fost adoptată

Autor: Marius Vișan 26 iun. 2019 Știri auto
Ordonanţa care reglementează Uber, Bolt şi Clever a fost adoptată

Reglementarea platformelor de ridesharing Uber, Clever şi Bolt a fost adoptată de Guvern încă de ieri. Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că va adopta ordonanţa de urgenţă care reglementează serviciile alternative de transport, scrie Mediafax.

„Astăzi (marţi-n.r) adoptăm proiectul de act normativ privind reglementarea serviciilor alternative de transport de persoane, prin intermediul unor aplicaţii digitale. Un proiect pe care l-am discutat săptămâna trecută, în prima lectură. Vom stabili o formulă care să asigure transportul pasagerilor în condiţii de siguranţă şi care să încurajeze concurenţa, astfel încât cetăţenii să poată aopta pentru servicii de cât mai bună calitate”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Viorica Dăncilă a adăugat că soluţia avută în vedere prin adoptarea unei ordonanţe de urgenţă privind ridesharingul va asigura transportul pasagerilor şi încurajarea concurenţei loiale.

Premierul a mai spus că autorizarea administrativă va fi valabilă pe o perioadă de trei ani pentru platformele digitale, cât şi pentru operatorii de transport alternativ.

Proiectul de OUG privind reglementarea Uber, Bolt şi Clever a fost, săptămâna trecută, în primă lectură în şedinţa de Guvern

Noul proiect de ordonanţă de urgenţă pentru Uber, Clever go şi Taxify (Bolt) nu mai prevede ca maşinile să nu fie mai vechi de cinci ani, vechimea fiind crescută la 15 ani. Se va accepta achitarea cursei conform calculelor platformei, prin GPS, fără a fi verficată metrologic – ceea ce nu va fi valabil pentru taxiuri, arată transportatorii, care precizează că se va admite tariful dinamic, ceea ce înseammnă că la orele de maximă aglomeraţie ar putea depăşi 30 lei/km, aşa cum au declarat chiar reprezentanţii Uber.

Aproximativ 300 de taximetrişti au protestat, marţi, în Piaţa Constituţiei, faţă de proiectul de ordonanţă privind activitatea de ridesharing, despre care spun că e o formă mascată de a face concurenţă neloială taximetriştilor, cu nerespectarea mai multor legi în vigoare.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide