OUG privind ridesharing-ul a fost publicată în Monitorul Oficial: Acum concurenţa este liberă

Autor: ProMotor 02 iul. 2019 Știri auto
OUG privind ridesharing-ul a fost publicată în Monitorul Oficial: Acum concurenţa este liberă

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului care reglementează ridesharing-ul în România a fost publicată în Monitorul Oficial Partea I, numărul 537, din data de 1 iulie 2019, conform documentului oficial publicat pe site-ul instituţiei, informează Ziarul Financiar.

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto reglementează piaţa de ridesharing din România. Mai exact, această ordonanţă reglementează activitatea şoferilor care lucrează pentru aplicaţii de genul Bolt şi Uber.

Săptămâna trecută, după ce a primit ultimul aviz din partea Consiliului Economic şi Social (CES), ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a susţinut că românii au acum posibilitatea de a decide cu cine vor să călătorească, cele două domenii de transport fiind capabile să concureze în termeni de egali.

Platformele de ridesharing nu erau reglementate de 5 ani, proiectul de ordonanţă a reuşit să îl reglementeze în două luni, a declarat ministrul, adăugând că a respectat ”îndeaproape procedura de transparenţă”.

”Acum concurenţa este liberă. Românii vor decide cu cine vor să meargă în Bucureşti şi nu numai. (…) Nu mai există niciun fel de discriminări, a concluzionat Răzvan Cuc.

Conform documentului oficial, OUG nr. 49/2019 se va aplica la 3 zile după publicarea în Monitorul Oficial, adică din data de 4 iulie a acestui an.

De asemenea, prezenta ordonanţă prevede o periodă de tranziţie până la data de 1 noiembrie 2019, timp în care persoanele fizice şi juridice care derulează operaţiuni de tip ridesharing să se conformeze.

Prezenta ordonanţa prevede şi un termen de 35 de zile de la data intrării în vigoare, termen în care Ministerul Comunicaţiilor şi Autoritatea Rutieră Română vor stabili şi vor face publice modelele documentelor necesare îndeplinirii condiţiilor legale de către şoferi. Termenul de 35 de zile în care Ministerul Comunicaţiilor şi Autoritatea Rutieră Română  trebuie să-şi îndeplinească atribuşiile va expira pe data de 8 august 2019.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide