Pachete Competition pentru Audi RS 4 și RS 5: aceeași putere, dar performanțe mai bune

Autor: Adrian Somai 06 oct. 2022 Știri auto

Clienții ceva mai pretențioși ai modelelor de performanță Audi RS 4 și RS 5 vor avea la dispoziție începând din vara anului următor pachetele Competition și Competition Plus. În cazul lui RS 5, pachetele sunt disponibile atât pentru versiunea Coupe, cât și pentru versiunea Sportback.

RS 4 și RS 5 sunt două modele de performanță extrem de capabile din toate punctele de vedere, nu avem cum să negăm asta. Sunt echipate din punct de vedere tehnic cu o unitate V6 twin-turbo, cu capacitate de 2.9 litri, capabilă să dezvolte 450 de cai putere și un cuplu maxim de 600 Nm. Germanii au pregătit însă aceste pachete pentru pasionații auto care își doresc ceva mai mult de la aceste modele.

La nivel estetic, pachetul Competition include câteva elemente vopsite în negru și carbon pentru difuzorul de aer, extensiile pragurilor și oglinzile exterioare. În premieră, caroseria va putea fi vopsită în nuanța Black Sebring. Clienții vor putea opta, de asemenea, pentru un set de jante de 20 de inci, în culoarea Black Phantom. La nivelul habitaclului, scaunele vor fi îmbrăcate într-o combinație de piele Pearl Nappa și microfibră Dinamica.

Tehnic vorbind, cei care vor opta pentru pachetul Competition pentru unul dintre cele două modele de performanță vor beneficia de un sistem de evacuare Sport Plus și de un software nou pentru transmisie și pentru unitatea ECU. De asemenea, viteza maximă ajunge în acest caz la 290 km/h.

RS 4 și RS 5 devin și mai rapide

Mai departe, pachetul Competition Plus aduce în plus o suspensie RS Sport Plus care coboară garda la sol cu mai bine de 10 mm, un diferențial Quattro Sport cu un soft nou, un sistem ABS revizuit și niște frâne care integrează componente ceramice.

Cifrele de performanță sunt și mai bune atunci când vorbim despre pachetele Competition și Competition Plus, chiar dacă puterea motorului V6 pe care îl pomeneam în debutul materialului rămâne aceeași. Noul RS 4 va putea accelera de la 0 la 100 km/h în numai 3.9 secunde (-0.2 secunde), în timp ce noul RS 5 va reuși același sprint în 3.8 secunde (-0.1 secunde).

Clienții care vor opta pentru pachetul Competition vor avea de scos din buzunar 7.875 de euro, iar cei care își vor dori pachetul Competition Plus vor avea de plătit nu mai puțin de 11.875 de euro.

Sursa: Motor1 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Audi


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide