Panasonic și Mazda, parteneriat pentru furnizarea de baterii litiu-ion pentru automobile electrice

Autor: Adrian Somai 22 iun. 2023 Știri auto

Panasonic Energy, unul dintre cei mai mari producători de baterii pentru vehicule electrice din lume, și Mazda anunță că au convenit să demareze discuții cu privire la stabilirea unui parteneriat pe termen mediu și lung pentru a răspunde cererii de baterii pentru vehicule electrice și baterii auto pe o piață în plină expansiune.

Cele două companii vor începe discuții concrete în vederea furnizării din partea Panasonic Energy către Mazda de baterii cilindrice litiu-ion pentru automobile, produse în fabricile Panasonic Energy din Japonia și America de Nord. Astfel, cei de la Mazda vor instala bateriile achiziționate de la Panasonic Energy în vehiculele electrice cu baterii programate să fie lansate în a doua jumătate a acestui deceniu.

La ora actuală, Mazda nu are în portofoliu decât un singur model 100% electric cu baterii, însă lucrurile ar urma să se schimbe în perioada următoare. Ținând cont acum și de colaborarea dintre Mazda și Toyota, producția de noi modele electrice ar putea fi extinsă în anii următori.

Mazda ar putea produce mai multe modele electrice în următorii ani

„Ca parte a inițiativelor noastre de electrificare, Mazda lucrează cu partenerii săi în trei etape pentru a răspunde în mod flexibil la schimbările în ceea ce privește tendințele de reglementare, nevoile consumatorilor și alte domenii. Suntem încântați să colaborăm cu Panasonic Energy, care a fost un pionier în domeniul bateriilor litiu-ion pentru automobile, dezvoltând produse de înaltă calitate. Vom continua să contribuim la limitarea încălzirii globale prin diverse inițiative, inclusiv prin strategia noastră de electrificare”, a declarat plin de entuziasm Masahiro Moro, Director și Senior Managing Executive Officer Mazda cu ocazia acestui anunț.

La rândul lui, Kazuo Tadanobu, CEO al Panasonic, s-a declarat la fel de încântat de încheierea acestui parteneriat: „Pe măsură ce industria auto avansează rapid în domeniul electrificării și este lider în această tehnologie, colaborarea cu Mazda va fi un pas important în direcția îndeplinirii misiunii noastre de a realiza o societate în care căutarea fericirii și un mediu durabil sunt armonizate. Cu tehnologia noastră superioară și experiența noastră vastă, vom stimula creșterea industriei bateriilor litiu-ion și vom accelera și mai mult eforturile noastre de a obține emisii zero.”

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide