Pandemia a schimbat şi piata asigurărilor. Cum se fac constatările online (P)

Autor: ProMotor 11 aug. 2021 Știri auto
Pandemia a schimbat şi piata asigurărilor. Cum se fac constatările online (P)

Digitalizarea reprezintă viitorul şi în cazul asigurărilor RCA. Tendinţa a început să se manifeste din perioada de debut a pandemiei şi va schimba piaţa de profil, ajutând-o să se mute în online, acolo unde este mai uşor pentru clienţi să obţină o poliţă. Practic, pentru o asigurare auto adecvată nevoilor de acoperire ale clienților, va fi necesară consultarea ofertelor de pe site-uri de profil, precum https://www.romasig.ro/, eliminându-se drumuri şi interacţiuni cu reprezentantii societăţilor.

OMNIASIG a început digitalizarea înainte de pandemie

Unii dintre precursorii schimbărilor de acest tip pe piaţa din România sunt cei de la OMNIASIG Vienna Insurance Group, care au început demersurile în direcția digitalizării încă dinainte de pandemie, mergând pe premisa că generaţiile mai tinere nu vor mai accesa modalitățile clasice de vânzare. În acest sens, compania a lansat în acest an o aplicaţie de mobil, disponibilă pe platformele iOS și Android.

În această aplicație,utilizatorii își pot cumpăra foarte rapid o poliță de asigurare a locuinței, obligatorie și/sau facultativă, iar în etapele viitoare ale aplicației, vor putea fi achiziționate și asigurări auto. De asemenea, prin intermediul aplicației, cliențiiîși pot plăti și primele de asigurare sau ratele de primă, chiar dacă respectivele polițe nu au fost emise prin aceasta. În fazele următoare de dezvoltare ale aplicației, va fi introdusă facilitatea de soluționare a daunelor, integral digital.

Constatări online vs offline

Acum este practic mai uşor să se obţină o asigurare auto. Companiile afişează toate detaliile necesare pe site-uri. Datorită îmbunatăţirii constante a procesului de digitalizare, în timp oamenii vor înțelege mai rapid ce asigurări li se potrivesc, în funcţie de istoric, de daune, de diverse alte probleme, totodată putând consulta şi o listă a service-urilor unde îşi pot repara maşinile avariate în caz de accident.

În România, majoritatea oamenilor încă aleg calea clasică de a se prezenta la un birou al societăţii şi de a relaţiona direct cu asiguratorul. Cu toate acestea, conform specialiştilor, pandemia a contribuit şi încă va mai contribui la îndreptarea unui număr în creștere de persoane către mediul digital, pentru a accesa serviciile dorite fără niciun impediment sau fără griji.

Înainte de începerea pandemiei, OMNIASIG făcuse deja mai multe demersuri în direcția digitalizării. De exemplu, inspecția de risc la încheierea unei polițe Casco se putea deja face la distanță, printr-o modalitate video, cu ajutorul doar al unui smartphone. La fel și constatarea în cazul unei daune auto, se putea face prin această modalitate video, iar OMNIASIG a lansat dosarul de daună complet digitalizat încă din anul 2019.

Realitatea susține că la astfel de servicii apelează preponderent clienții din generația Y, cei mai în vârstă preferând varianta tradițională. Chiar dacă sistemul digital funcţionează eficient, există persoane care solicită prezenţa unui reprezentant al firmei de asigurări la faţa locului pentru a constata dăuna.

Potrivit lui Mihai Tecău, CEO al OMNIASIG, generațiile mai tinere nu vor mai fi consumatoare de asigurări tradiționale și, din acest motiv, portofoliul de produse trebuie să fie adaptat nevoilor pe care aceștia le au.

Cei care optează mai mult pentru metodele tradiționale de desfășurare a unui contract de asigurare, vor primi în continuare servicii de foarte bună calitate din partea OMNIASIG, prin intermediul unui răspuns rapid, pe toate tipurile de canale de comunicare.

În concluzie, în mod justificat, cei cărora le sunt necesare asigurări se pot întreba dacă procesul de obținere online îi este superior celui offline. În această idee, sfatul celor de la Romasig este să se profite de această şansă oferită de evoluţia şi de tehnologiile actuale, inclusiv pentru un confort psihic sporit. În mod cert, li se poate calcula preţul unei asigurări RCA indiferent că procedura se realizează online sau fizic.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide