Orașul din România unde se vor instala parcări inteligente pe verticală

Autor: Marius Vișan 01 nov. 2019 Știri auto
Orașul din România unde se vor instala parcări inteligente pe verticală

În ultima sedinta de plen de vineri, autorităile din Timișoara le-a cerut consilierilor locali să-și dea acordul pentru o rectificare de buget. 50.000 de lei care vor fi alocati pentru întocmirea documentației necesare pentru pentru o nouă parcarea inteligentă pe verticală la Timișoara.

Suma totala alocată alunge la 7.550.500 de lei. Primarul a explicat cum va arata viitoarea parcare.

„Sunt numite smart parking pentru ca sunt concepute sa functioneze in felul urmator. Sunt niste structuri modulare multinivel, desfasurate suprateran, dar sunt si cazuri cand sunt si sub si suprateran, dar noi mergem pe varianta suprateran. Se vine cu masina intr-un loc de primire si iesire din parcare. Soferul nu are decat sa apese pe un buton, sa ia un tichet, sau sa foloseasca un card, dupa care lasa masina si pleaca. Totul dureaza cateva zeci de secunde. Sistemul automat ia masina, o duce undeva pe verticala, unde este cel mai potrivit loc liber de ocupat in acel moment, iar cand cel care si-a lasat masina acolo vine sa o ridice apropie tichetul sau cardul de un cititor, sistemul ii aduce masina, el urca si pleaca” a spus Nicolae Robu.

Edilul a dat ca termen pentru realizarea proiectului luna mai a anului viitor.

Sursă: Opinia Timișoarei

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide