Parcul auto al Poliției a primit un Alfa Romeo Giulia Veloce

Autor: Marius Vișan 26 mai 2021 Știri auto

Parcul auto al IPJ Constanta a primit o mașină foarte interesantă. Este vorba de un exemplar Alfa Romeo Giulia Veloce. Informația a apărut pe pagina de Facebook Alfa Romeo.

„Veloce” este un nume glorios care evocă tradiția Alfa Romeo, stabilită în 1956 cu modelul Giulietta. Astfel, încă de atunci, insigna ”Veloce” este aplicată pe versiunile sportive ale mărcii. Alfa Romeo Giulia Veloce are un motor pe benzină de 2 litri, cu 4 cilindri, fabricat în întregime din aluminiu, care generează 280 de cai putere la 5.250 rpm și un cuplu maxim de 400 Nm la 2.250 rpm.

Mașina accelerează de la 0 la 100 km/h în 5.2 secunde și atinge o viteză maximă de 240 km/h. Datorită sistemelor avansate de injecție, Giulia Veloce oferă un răspuns rapid la apăsarea pedalei de accelerație pe toată plaja de turații și asigură eficiență în ceea ce privește consumul de carburant. Propulsorul este conectat la o transmisie automată în 8 rapoarte și tracțiune integrală Q4.

Alternativ, Alfa Romeo Giulia Veloce poate fi echipat cu noul motor diesel de 2,2 litri care dezvoltă o putere maximă de 210 CP la 3.500 rpm și un cuplu maxim de 470 Nm la 1.750 rpm.

Autospeciala Alfa Romeo este dotată cu sisteme optice și acustice

România este una din puținele țări în care Alfa Romeo Giulia Veloce devine autospecială de poliție. Italia folosește versiunea Quadrifoglio (2.9 turbo V6 510 CP) pentru a-i însoți pe Carabineri în misiuni speciale, iar Veloce escortează misiunile instituționale ale Poliției de Stat.

Intră în GALERIA FOTO

Nu este prima mașină Alfa Romeo care intră în posesia Poliției din Constanța

În anul 2019, Poliţia Rutieră din Constanţa a primit de la Auto Italia un autoturism Alfa Romeo Giulia. Atunci, importatorul brandului Alfa Romeo, a oferit cu drept de folosinţă modelul Giulia, pentru o perioadă de 12 luni.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Alfa Romeo / Facebook


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide