„Părintele” Dacia a anunţat 10 noi maşini cu preţuri accesibile

Autor: Marius Vișan 18 ian. 2016 Știri auto
„Părintele” Dacia a anunţat 10 noi maşini cu preţuri accesibile

 

 

Grupul Renault-Nissan a anunţat vineri printr-un comunicat de presă, că va lansa mai mult de 10 de vehicule, cu tehnologie de acţionare autonomă în următorii patru ani. Maşinile vor avea preţuri accesibile, iar zonele unde vor apărea acestea sunt: Statele Unite, Europa, Japonia şi China.

În plus, Renault-Nissan va lansa o gamă de aplicaţii de conectivitate care va uşura interacţiunea şoferului şi pasagerilor cu reţele sociale, alte canale moderne de comunicare şi sistemul de infotainment. După jumătatea lui 2016 Grupul va lansa o noua aplicaţie pentru dispozitivele mobile care va permite interacţiunea la distanţă cu maşina.

Citeşte şi 5 maşini premium second hand mai ieftine de 8.000 de euro

Citeşte şi 5 drumuri magice pe care poţi evada cu maşina

Citeşte şi Cum să-ţi dezabureşti cel mai rapid parbrizul – Metoda NASA

Citeşte şi Ai maşină diesel? Iată 10 lucruri DE ŢINUT MINTE iarna

Renault-Nissan este determinat să-şi atingă obiectivele de zero emisii şi zero decese, în ceea ce priveşte maşinile pe care le produc. Compania a vândut deja aproape 300.000 de vehicule electrice de la lansarea modelului Nissan Leaf, în decembrie 2010. 

Este de aşteptat ca aplicaţiile autonome instalate pe maşini să contribuie la reducerea greşelilor de conducere, erori din cauza cărora se produc 90 la suta din totalul deceselor.

2016 va marca debutul vehiculelor cu “single-lane control” (control pe o singură bandă), o caracteristică care permite maşinii să se conducă în mod autonom pe autostrăzi, inclusiv în traficul aglomerat. În 2018, Renault-Nissan va lansa vehicule cu “multiple-lane control” (control pe mai multe benzi), care va permite maşinii să schimbe singură benzile in timpul deplasării pe autostradă. În 2020 se preconizează că va apărea maşina cu care pot circula singură prin intersecţii şi prin traficul rutier din oraşe.

Citeşte şi Cele mai bune lanţuri de zăpadă din lume – VIDEO

Citeşte şi 7 lucruri pe care să NU le faci la volan, pe polei şi gheaţă

Citeşte şi Cum să-ţi dezabureşti cel mai rapid parbrizul – Metoda NASA

Citeşte şi Calculatorul ANAF pentru timbrul de mediu 2016. Află cât vei plăti anul acesta

Citeşte şi Cum se calculează tariful UBER care a enervat utilizatorii. Factorul de multiplicare – explicat de companie pentru ProMotor

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide