Părintele lui Porsche 911 a murit

Autor: Mihăiţă Petrescu acum 8 ani Știri

Creatorul primului Porsce 911, Ferdinand Alexander Porsche, a fost găsit mort joi, 5 aprilie, în Salzburg, Austria, la vârsta de 76 ani. Deocamdată nu se cunosc cauzele decesului. Designerul german s-a născut la data de 11 Decembrie 1935 în Stuttgart, părinţii acestuia fiind Dorothea şi Ferry Porsche. Bunicul sau a fost chiar Ferdinand Porsche, fondatorul companiei.

În 1957, Ferdinand Alexander Porsche sau „Butzi”, cum mai era numit de către familie, s-a înscris la Şcoala de Design, unde după doar un an a fost dat afară. Astfel, în 1958, el s-a alăturat companiei Porsche şi a desenat un succesor pentru 356.

După patru ani, a preluat şefia departamentului de design. În 1963, a finalizat proiectul Porsche 901, dar din cauza faptului că cei de la Peugeot deţineau drepturile asupra particulei „0”, a trebuit să schimbe numele în 911.

Când compania a devenit publică, în 1971, familia Porsche s-a retras din board-ul de managementl ei, doar F.A. Porsche rămânând împreună cu „Studioul de Design Porsche„, propria sa companie de design. În 2005, Butzi s-a retras de la masa Consiliului, lăsându-i loc fiului său, Oliver.Comentarii
Inchide