Paris 2018: Duster primeşte cel mai puternic motor din gama Dacia – GALERIIE FOTO

Autor: Marius Vișan 02 oct. 2018 Știri auto

Grupul Renault extinde gama motorizărilor pentru SUV-ul Duster cu noul propulsor de 1,3 litri TCe disponibil în două versiuni de putere, de 130 CP şi 150 CP.

Este pentru prima dată când în România este produs un automobil de 150 CP, iar ambele motorizări deţin titlul de cele mai puternice propulsoare disponibile până acum în gama Dacia. Până acum, cel mai puternic automobil produs în România era Ford EcoSport cu motorul de 1,0 litri EcoBoost şi 140 CP.

În plus, propulsorul de 1,3 litri este unul de ultimă generaţie şi vine inclusiv cu un filtru de particule. Motorul TCe 1.33 a fost dezvoltat în parteneriat de Alianţa Renault Nissan Mitsubishi şi Daimler, iar acesta se regăseşte inclusiv pe noul Mercedes-Benz A-Klasse A200, dar şi pe Renault Captur, Scenic, Kadjar, Talisman şi Espace, fiind unul dintre cele mai avansate propulsoare de pe piaţă în acest moment.

Ambele motorizări de 1,3 litri vor fi disponibile atât cu tracţiune integrală cât şi cu tracţiune faţă. Rămâne de văzut dacă francezii vor readuce cutia automată cu dublu ambreiaj EDC înapoi pe Duster, după ce 1,5 dCi EDC a fost eliminat din producţie.

Versiunea cu tracţiune faţă va fi disponibilă începând cu luna octobmbrie a acestui an, iar cea 4×4 de la mijlocul anului viitor.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide