Paris 2018: Premiera mondiala pentru i30 Fastback N – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 02 oct. 2018 Știri auto

Hyundai prezinta noutatile la nivel de gama în cadrul Salonului Auto de la Paris 2018. Cu aceasta ocazie vor fi dezvaluite: i30 Fastback N, noile echipari „N Option”, alaturi de pachetul „N Line”, precum si gama eco – Ioniq, Kona Electric si Nexo.

Noul i30 Fastback N, prezentat in premiera mondiala la Salonul Auto de la Paris 2018, este cel de-al doilea model al Diviziei de Performanta Hyundai din Europa, dupa i30 N, i30 Fastback N ingloband caracteristicile dinamice ale versiunii hatchback i30 N in cinci usi.

In cadrul standului Hyundai de la Paris, modelul i30 N va fi prezentat cu echiparile “N Option” si pachetul “N Line”, care vor oferi clientilor Hyundai posibilitati multiple de personalizare. Cu aceasta ocazie vor fi expuse si modelele i20 Coupe WRC din Campionatul Mondial de Raliuri si i30 N TCR din Seria Internationala de Turisme TCR.

Caracteristicile de design elegant si sportiv ale noului i30 Fastback N sunt dublate de un habitaclu spatios. Portbagajul are o capacitate de 450 de litri si maxim 1.351 litri cu bancheta din spate rabatata. La interior, volanul, schimbatorul de viteze si scaunele au fost personalizate cu insertii de culoare rosie. Habitaclul este disponibil intr-o combinatie de culori – negru si rosu. i30 Fastback N va fi disponibil in mai multe culori exterioare, precum Shadow Grey – o nuanta rezervata exclusiv modelului i30 Fastback N, dar si Polar White, Phantom Black, Engine Red, Performance Blue si Micron Grey.

Cu o latime de 1.795 mm si o lungime de 4.455 mm, i30 Fastback N are aceleasi dimensiuni cu modelul i30 Fastback. Inaltimea este de 1.417mm (250 CP) si 1.419 mm (275 CP), cu 8 mm mai mica decat a modelului i30 Fastback (inaltime totala 1.425 mm).

i30 Fastback N se remarca prin performante si functionalitate atat pe drumurile publice, cat si pe circuit. In acest scop, modelele Hyundai N au fost echipate cu sistemul „N Grin Control”. Acesta permite conducatorului auto sa aleaga intre cinci moduri de condus – Eco, Normal, Sport, N si N personalizat, care au rolul de a schimba comportamentul autovehiculului, prin reglarea mai multor parametri responsabili de siguranta rutiera.

i30 Fastback N este propulsat de un motor turbo de 2,0 litri, disponibil in doua variante de putere si care transmite forta de tractiune la rotile din fata. Clientii pot opta intre pachetul Standard, cu o putere de 250 CP (consum de combustibil in ciclu combinat: 7,7 l/100 km; emisii de CO2 in ciclu combinat: 176 g/km*) si pachetul Performance, cu o putere maxima de 275 CP (consum de combustibil in ciclu combinat: 7,8 l/100 km; emisii de CO2 in ciclu combinat: 178 g/km*). Ambele variante dezvolta un cuplu maxim de 353 Nm. i30 Fastback N dispune de o functie overboost, activata imediat ce este atins cuplul maxim. Aceasta permite cresterea cuplului motor pana la 378 Nm. Cu pachetul Standard, coupe-ul sportiv in cinci usi accelereaza pana la 100 km/h in 6,4 secunde*, respectiv in 6,1 secunde*, cu pachetul Performance. Viteza maxima este de 250 km/h. Cutia de viteze manuala cu sase rapoarte asigura schimbarea precisa si lina a treptelor de viteza.

Pasionatii de masini pot opta pentru pachetul Performance. Acesta include diferential cu alunecare limitata, controlat electronic (e-LSD), un dispozitiv care garanteaza tractiune exceptionala. Prin cresterea vitezei de abordare a virajelor, acesta asigura o senzatie unica de stabilitate, atunci cand conducatorul auto accelereaza in curba. In plus, reduce patinarea rotilor si tendinta subviratoare, in anumite conditii de deplasare.

De asemenea, pachetul Performance include supape cu deschidere variabila pentru sistemul de esapament, care permit soferului sa selecteze diferite note ale esapamentului, in functie de modul de condus. Un sunet mai puternic face experienta la volan si mai captivanta. Prin utilizarea acestui sistem, conducatorii auto pot controla in mod activ supapa din esapament, iar sunetul difera in functie de deschiderea acesteia. Daca este echipat cu pachetul Performance, i30 Fastback N dispune standard de jante de 19 inch si de anvelope de inalta performanta. Pachetul Standard include jante de 18 inch.

In cadrul salonului va fi expusa si gama eco – Kona Electric si Nexo, precum si Ioniq.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide